Snøhetta, Le Monde Group Genel Merkezi’nde Esnek ve Modüler Yön Bulma Sistemi Geliştirdi

The Le Monde Group’un ikonik tarihinden esinlenen Snøhetta, genel merkez binasında, gazete basım geleneğine ve sanatına saygı duruşunda bulunan oldukça esnek ve modüler yön bulma sistemi geliştirdi.

Galvanizli çelik çerçeveye monte edilmiş tekil ahşap örneklerden oyulmuş bu sezgisel ve dokunsal yol bulma sistemi, teknoloji odaklı bir çağda modern haber odalarının uyarlanabilir karakterini yansıtıyor.

Yön bulma, Le Monde Group yayınlarından sanat yönetmenleri ile yakın iş birliği içinde geliştirilmiş ve Avrupa tipo baskısının, bilginin demokratikleştirilmesi ve ince ama güçlü tipografi sanatı üzerindeki etkisi hakkında kapsamlı sohbetleri yapılmasını sağlamış.

Tipo baskının devrim yaratan toplumsal etkisinin yanında tarihi referanslar aracılığıyla da yön bulma eylemi, insanların bilgiye ve fiziksel alana erişimini sağlayan binanın hedefini de yansıtıyor.

Tipo Baskı Referansları

Üç farklı font boyutunda mevcut olan ahşap türleri, 23.000 metrekarelik binanın sekiz katına monte edilmiş 18.000’den fazla numune halinde üretilmiş.

Paris’in hemen dışındaki yerel bir atölyede kalın ahşap kavak levhalarından titizlikle kesilmiş ve Salmanazar yazı fontunu üzerinde bulunduran, harfleri mürekkep siyahı boya tabakasıyla kaplanmış olan her bir örnek belirli bir karakteri temsil ediyor.

Geleneksel El Sanatları

Her örnek bir kağıt yaprağına fiziksel olarak tek bir harf basmak için kullanılabiliyor ve her örneğin dokunsallığı yön bulmanın geleneksel el sanatına olan referansını açıkça ifade ediyor.

Geçmiş ve Bugün

Modüllerin modern referansları, Le Monde çalışanlarının hala öğle saatlerinde ofislerinde döner preslerin güçlü seslerini duyabildikleri bir zamanın dokunuşu ve hissiyle incelikle birleştiriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın