Snøhetta, Hong Kong’da Yeni Bir Kentsel Çiftlik Tasarlıyor

Uluslararası mimarlık ofisi Snøhetta, Hong Kong şehrinin kalbindeki Tai wai semtinde tasarladığı kentsel çiftlik projesinin planlarını basınla paylaştı.

Tai Wai’deki konut sitesi için tasarlanan ve sosyal etkileşimi teşvik etmek üzere geliştirilen Pavilia Farm projesi; sakinlerin deneyimlerini paylaşabilecekleri, rahatlayabilecekleri ve ortak bir bahçede kentsel tarımın keyfini çıkarabilecekleri bir toplanma alanı oluşturan üç kulüp evinden oluşuyor.

Yoğun nüfuslu şehrin ortasındaki bu yeşil alan, insanları birbirine ve doğaya yaklaştırarak, onları çevreleyen kentsel çevreyi bir süreliğine de olsa unutmaya ve tarımın olumlu etkilerini keşfetmeye davet ediyor.

Her biri yerel halk için farklı amaçlara hizmet eden Gök Evi, Çay Evi ve Çiftlik Evi olarak adlandırılan üç kulüp evinden Çay ve Çiftlik Evi faaliyete geçerken, “Gök Evi” adındaki üçüncü binanın ise 2023 sonunda tamamlanması bekleniyor.

Aynı amaç ve felsefeyi paylaşan Gök Evi ve Çay Evi yapıları, Japon firması Ohtori tarafından tasarlanan teraslı bir peyzaj düzenlemesi aracılığıyla birbirine bağlanıyor.

Çay Evi; konukları hızlı tempolu şehir hayatından kaçmaya ve sakin bir yolculuğa çıkmaya davet ederek bir varış noktası olarak planlanmış ve yapının başkahramanı olarak su unsuru kullanılmış. Bir yanda kapalı havuz, diğer yanda şelale yoluyla akan suyun sesi yankılanarak, zihni sakinleştiren, huzur veren dinlendirici bir ortam oluşturulmuş.

Çay Evi’nin sakin havasının aksine Çiftlik Evi, bir çiftliği evin içine taşıyan ve ziyaretçileri bir araya getiren bir toplanma merkezi olarak şekillenmiş. Çiftlik ürünleriyle çevrili bu alan, The Pavilia Farm’ın en önemli parçası görevini görüyor.

Raylı masa sistemi ile ziyaretçiler aynı çatı altında, aynı masada oturmaya davet edilmiş. Bir evdeki geleneksel yemek masasından ilham alan bu masa, sohbetlerin, kahkahaların ve birlikte vakit geçirmenin merkez noktası olarak düşünülmüş.

Etiketler

Bir yanıt yazın