SMD’lerden Validebağ Korusu ile İlgili Ortak Basın Açıklaması

TSMD, İSMD ve İzmirSMD Validebağ Korusu'ndaki gelişmeleri değerlendiren ortak bir basın açıklaması yayınladılar.

Validebağ Korusu’nda yaşananları değerlendiren SMD’ler yayınladıkları basın açıklamasında “Kamusal yeşil alanlara sahip çıkmaz SMD üyelerinin mimari ve toplumsal sorumluluğudur. Yaşadıkları alanda söz hakkı olması gereken kentlilerin kamu yönetimi tarafından dışlanması da üzücüdür” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

İstanbul’da az sayıda elde kalan tarihi yeşil alanlardan biri olan Validebağ Korusu tehlike altında.

Yerel yönetim, çevre sakinlerinin protestolarına rağmen koru üzerinde yeni bir yapılanmanın önünü açan projeler üretmektedir.

Üstelik konuyla ilgili yürütmeyi durdurmaya yönelik yargı kararının uygulanması yönünde yerel yönetim ve mahalle sakinleri arasında bir anlaşma gerçekleştiği basına yansımış iken, Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından mahkemeye başvurularak yeni bir karar çıkarılması anlaşılır bir durum değildir.

Kent dokusu içerisinde her geçen gün daraltılmaya çalışılan, gelecek kuşaklardan ödünç aldığımız kamusal yeşil alanlara sahip çıkmak biz SMD üyeleri olarak toplumsal rolümüz, mimari sorumluluğumuz, duyarlılığımız gereğidir. Ayrıca yaşadıkları alanda söz hakkı olması gereken kentlilerin, kendi yakın çevrelerini ilgilendiren kararlardan dışlanmaları ve bu dışlanmanın güvenlik gücüyle gerçekleştirilmesi, hukuk yollarının kamu yönetimi tarafından bazen doğrudan karşı gelerek, bazen de çevresinden dolanarak, dışlanması son derece üzücüdür.

Bu konudaki tepkilerimizi kamuoyuyla paylaşmak isteriz.

Etiketler

Bir yanıt yazın