SMD’ler Federasyon Olma Yolunda Güç Birliği Yaptı

Serbest Mimarlar Dernekleri tarafından yapılan kamuoyu duyurusu ile Serbest Mimarlar Dernekleri Federasyonu kurulmasına karar verildiği ilan edildi.

1987 yılında Ankara’da TSMD’nin kuruluşundan sonra, sırasıyla İstanbul, İzmir, Bursa, Akdeniz ve Muğla dernekleri kuruldu. Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde faaliyet gösteren Serbest Mimarlar Dernekleri tarafından, mimarlık hizmetlerinin gelişimine katkıda bulunmak ve güç birliği oluşturmak amacıyla çalışmalar yürütülüyor.  2010 yılından beri düzenlenen SMD’ler Çalıştayları ile serbest mimarlık hizmetleri farklı boyutları ile ele alınarak mesleğin sorunları ve çözüm önerileri tartışılıyor.

Derneklerin, üyelerinin katılımıyla 13 Kasım 2023 tarihinde yaptığı Anıtkabir ziyareti

En son 6 Şubat 2023’de yaşanan deprem felaketi nedeniyle Mart ayında yapılan Çalıştay’dan sonra, bu kez 12 – 13 Kasım 2023 tarihlerinde Ankara’da bir araya gelerek yeni bir yapılanmaya gidilmesi konusunda fikir birliğine varıldı. Dernekler, 13 Kasım 2023 tarihinde üyelerinin katılımıyla Anıtkabir ziyareti gerçekleştirmiş, yapılan kamuoyu duyurusu ile Serbest Mimarlar Dernekleri Federasyonu kurulmasına karar verildiği ilan edildi.

SMD’ler Çalıştayları, ilk günden beri yapı sektörünün öncü firmalarından Kalebodur desteği ile yapılıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın