Siz Manyaklar Döviz Kurunu Niye Biliyorsunuz?

"İnsanlar 30 yıl boyunca bu ülkede hayal etmediler çünkü hep vaadlerle yaşadılar."

ARKIMEET 2014’ün en çok beklenen sunumlarından biri de iletişimci Levent Erden’inkiydi.

Dönüşümün boyutları, hayatımız üzerindeki etkisi ve tarihsel boyutları üzerine yaptığı keyifli sunumuna “Bu kadar dönüşüm lafı dolaşıyor ama nedir bu dönüşüm merak ediyorum.” diyerek başlayan Erden, konuşmasına biraz geriye giderek başladı.

“İnsanlar 30 yıl boyunca bu ülkede hayal etmediler çünkü bu ülkede hep vaadeler ile yaşadılar” diyen Erden, Türkiye’de çalışma koşullarından verdiği örnekler ile izleyicilere dönüşümün sosyal boyutlarını sorgulattı.

Salona Euro ve Dolar kurunu soran ve cevabını da alan Erden, “Euro ve Dolar kurunu niye biliyorsunuz siz manyak mısınız? Dünyada hiç bir toplantıda bilmezler. Her yaştan her gruptan insanın döviz kurunu bildiği bu ülkeden başka bir ülke yok” diyerek her şeyin çok hızlı değiştiğini, kimsenin hayal etmeden 30 yıl yaşadığıın belirtti.

Eskiden hayatın daha güzel olduğunu belirten konuşmacı, birşeyi seçmek zorunda olmayan insanların daha mutlu olduğunu söyledi ve “Önce bir nereden geldiğimizi anlayalım” dedi.


Her Tercih Bir Vazgeçiş

“Bu ülkede insan diğerlerinden daha çok değişti” diyen Erden, sektörde yapılan reklamlara örnek verdi, ortaya çıkan “ben” kavramına vurgu yaptı ve her şeyin “ben”i tatmin etmek üzerine kurgulandığını belirtti.

Levent Erden, tüm bunlar olurken ortamın da değiştiğini ve herkesin bir “Aydın Doğan” yada yayıncı olduğunu, artık herkesin medya sahip olduğunu belirtti. Bu dönemde doğanlar için kullandığı “içine doğanlar” vurgusu dikkat çekiciydi. 

“Bayiden para vererek aldığımız gazeteyi internetten asla 1 lira verip okumayız” diyen Levent Erden fonksiyonel faydanın da sonunun geldiğini belirtti.

Kitlesel Öldü

“Bir bilmecem var çocuklar’ desem hepiniz devamını bilirsiniz ama artık bunlar öldü. Çünkü artık çoktan çoka ilişki diye bir kavram var. Artık ‘benler’ var.” diyen Erden, kitlesel kampanyaların ve kişileri gruplar olarak değerlendirme stratejilerine bakış açısını izleyiciler ile paylaştı.

Son sözümüz bu keyifli sunumu kaçıranlara. Üzülmeyin.Teknolojinin ve iletişim alanında yaşanan gelişmelerin toplumsal hayat üzerinde yarattığı değişimler ve yaşanan dönüşümlere dair verdiği örnekler ile salonun büyük beğenisi toplayan Levent Erden’in sunumunun videosu çok yakında yayında olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın