Siz Karışmayın Işıklar Ne Yapılacağını Bilir

Işıklandırmanızın her zaman mükemmel olduğunu, hiçbir zaman fazla karanlık ya da fazla aydınlık olmadığını, kendi kendini açıp kapayabilecek kadar akıllı olduğunu hayal edin.

Stack Lighting’in duyurduğu Alba Bulb size bu hayali gerçekleştirmeyi vadediyor. Dünyanın ilk karşılık verebilen lambası olarak kabul edilen Alba Bulb, tasarımdaki hareket sensörleriyle, abajurun arkasından bile kusursuz etkileşim sağlayabiliyor.

Akıllı lamba sadece odaya girdiğinizde açılıp, çıktığınızda kapanmıyor. Çevresindeki ışığa duyarlı olarak ışığı kısıp ortamı loşlaştırabiliyor. Işığın sadece parlaklığını ayarlamıyor , aynı zamanda rengini de değiştirerek renk sıcaklığını da ayarlayabiliyor. Bu sayede ışığın tonunu değiştirerek pencereden giren, sabah saatlerinde daha turuncu, akşam saatlerinde ise daha mavi tonlarında olan ışıkla daha uyumlu olabiliyor.

Adreslenebilir nesnelerin, internete ve birbirlerine kablosuz bağlanıp, sürekli bilgi paylaşarak akıılı bir ağ oluşturdukları, Nesnelerin İnterneti (Internet of Things) ürünlerinden biri olan lamba, evdeki diğer akıllı lambalarla konuşup, algoritmalar kullanarak kullanıcı alışkanlıklarını takip edip, kendini ayarlayabilecek. Uyandığınız saati öğrenerek, uyanacağınız saatte ışıkları açmak gibi.

Eğer “akıllı evler” teker teker akıllanan ev aletlerinin birleşmesiyle gerçek olacaksa, hayatımızı kolaylaştırmak için geliştirilen bu sistemlerin, sayısı artıkça, sürekli daha fazla bildirimle bizi bilgilendirmeye çalışan onlarca alete dönüşüp, hayat kalitemizi arttırdığından daha çok düşürmemesi için, sürekli müdahale etmemizin gerekmediği, kendi kendilerine bağımsız olarak çalışabilen, işi bilen akıllı tasarımlara ihtiyacımız var.

Etiketler

Bir yanıt yazın