Siyasetçiler, Sosyologlar ve Mimarlar Kentle İlgili Fiskos Yapacak!

Yaşar Adanalı, Ömer Selçuk Baz, Koray Çalışkan, Şafak Pavey, Ertuğ Uçar Pecha Kucha Night'ta!

Bu seneki ARKIMEET teması BYPASS. 07-08 Ekim’de gerçekleşek olan etkinlikte, yerel ve küresel anlamda kente ve kentliye dair sorunların ve bu sorunlara cevap olarak üretilen çözümlerin konuşulması, etkinliğin temel hedefi.

Pecha Kucha’da ise bu sene bizleri daha farklı bir sunum bekliyor. Konuşmacıların hazırladıkları her birinin gösterimi 20 saniye sürdüğü 20 görsellik toplam 6 dakika 40 saniyede süren etkinliğin konukları bu sene farklı disiplinlerden…

Konuşmacılar arasında, sıkı takipçileri bulunan Mutlu Kent blogunun sahibi sosyolog Yaşar Adnan Adanalı yer alıyor. Adanalı, Stuttgart Üniversitesi Uluslararası Şehircilik Enstitüsü’nde gelişme planlaması üzerine yaptığı çalışmaların yanısıra son dönem kentsel muhalefetin önemli aktörlerinden biri olarak görülüyor.

Pecha Kucha’nın bu seneki mimar konukları ise Ömer Selçuk Baz ve Ertuğ Uçar. İki mimar da Arkitera Genç Mimar Ödülü ve birçok ulusal ve uluslararası yarışma birinciliğine sahip.

Gelelim bu seneyi biraz daha farklı kılan konuklara. Radikal Gazetesi yazarı Koray Çalışkan ve milletvekili Şafak Pavey de Pecha Kucha’da yer alacak. Oturumun açılış konuşmasını yapacak olan Pavey, özellikle son günlerde CHP’nin yerel seçimlerde kendisini aday gösterip göstermeyeceği ile oldukça tartışma konusu olmuştu. İkilinin kentin geçici çözümlerine dair yorumları yine merak konusu.

Pecha Kucha 7 Ekim 2013’te saat 20:30 – 22:00 arasında Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak. Hala kayıt olmadıysanız, www.arkimeet.com adresinden ücretsiz kayıt seçeneklerine bir göz atın!

Etiketler

Bir yanıt yazın