Sivas Belediyesi’nden 2016’da 2 Ulusal Yarışma

Sivas Belediyesi iki proje için ulusal proje yarışması düzenliyor. Üniversite ile şehri bağlayacak "Yeni Kızılırmak Köprüsü" ve Sivas ile Kızılırmak'ı buluşturacak "Kızılırmak Kıyısı ve Çevresi Düzenlemesi" yarışmaları için harekete geçildi.

Üniversitelerden gelen öğretim üyeleri ile deneyimli tasarımcılardan oluşan jüriler geçtiğimiz hafta Sivas Belediyesi ev sahipliğinde Başkan Sami Aydın’ın katılımları ile toplanarak projelerin ayrıntıları üzerinde çalışmalara başladı. 

Uygulama aşamasına geçilen Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nı Cumhuriyet Üniversitesi Kampüsü’ne bağlayacak “Yeni Kızılırmak Köprüsü” için açılacak olan yarışmanın jürisinde Prof.Dr. Arda İnceoğlu, Mimar Tamer Başbuğ, Yrd.Doç.Dr. Ozan Önder Özener, Yrd.Doç.Dr. Uğur Tuztaşı ile İnşaat Mühendisi Adnan Öğüt bulunuyor. Yedek jüri ise, Yrd.Doç.Dr. Yenal Akgün, Mimar Ziya İmren ve İnşaat Mühendisi Murat Tonus’tan oluşuyor. Ulusal ölçekte ve serbest katılımlı olarak yapılacak yarışmanın sonuçları Mart ayı içerisinde açıklanacak.

Ön seçimli olarak düzenlenecek “Kızılırmak Kıyısı ve Çevresi Düzenlemesi” yarışması ise Şubat ayında ön başvurularının jüri tarafından değerlendirilmesi ve 8 ekibin belirlenmesi ile başlayacak. Sivas’ın güneyinde 8 kilometre uzunluğundaki ve 600 hektarlık alana sahip Kızılırmak kıyı şeridinin farklı işlevler ve düzenlemelerle halkın kullanımına açılmasını hedefleyen yarışmanın jürisi; Prof.Dr. Halim Perçin, Prof.Dr. Nilgül Karadeniz, Doç.Dr. Nurbin Paker Kahvecioğlu, Yrd.Doç.Dr. Uğur Tuztaşı, Yrd.Doç.Dr. Ferhat Hacıalibeyoğlu, Mehmet Nazım Özer ve İbrahim Alp olarak belirlendi. Yedek jüride ise; Doç.Dr. Mehmet Uysal, Doç.Dr. Koray Özcan, Doç.Dr. Ayşe Özdemir ve İlker Atmaca görev alıyor. Planlanacak alan büyüklüğü ve içeriği ile şimdiye kadar açılmış tasarım yarışmaları arasında önemli bir yere sahip olacak yarışma, Temmuz ayında sonuçlanacak.

Sivas Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleştirilecek yarışmaların danışman jürilerinde ise Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Kazım Özgan ve Abdurrahim Ceyhan, Cumhuriyet Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Meltem Sarıoğlu Cebeci, Sivas TSO Başkanı Osman Yıldırım, Yrd.Doç.Dr. Necmettin Güneş, DSİ Şube Müdürü Kenan Çelik ile Mimarlar Odası Sivas Temsilcisi Serdar İnce yer alıyor.

2016 yılında tamamlanacak her iki yarışmanın sonuçları, açılacak sergiler ile Sivas halkı ile paylaşılacak. Yarışmalara ait şartnamelere ve ilgili dokümanlara, yapılacak resmî duyuruların ardından Sivas Belediyesi web sitesinden erişilebilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın