Şişli Halide Edip Adıvar Kültür Merkezi Mimari Proje Yarışması’nda Taşlar Yerine Oturdu

19 Eylül 2011 tarihinde açılan Şişli Halide Edip Adıvar Kültür Merkezi Mimari Proje Yarışması mimarlık ortamında bir hareketliliğe neden olmuştu.

Bu hareketliliğin sebeplerinden birisi Arkitera.com’da yayınlanan yarışma duyurusunda teslim tarihinin 29 Ekim olarak ilan edilmesi ve dolayısıyla ilan ve teslim tarihi arasındaki sürenin çok kısa olmasıydı. Resmi ilan metni elimize ulaşmadan yarışma duyurusunu Arkitera.com’da yayınlayarak böyle bir yanlış anlaşılmaya sebep verdiğimiz için sizlerden özür dileriz.

Yarışmanın ilan metni Şişli Belediyesi’nin internet sitesinde bugün (23 Eylül) yayınlanmaya başladı. www.sislibelediyesi.com/ adresinden detaylı bilgiye ulaşılabiliyor.

19 Eylül 2011 tarihinde Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan yarışma ilanında 8 danışman, 7 asli jüri üyesi bulunuyordu. Bu sayılar yönetmelikte yer alan “asli jüri üyesi sayısı, en fazla 7 kişi olabilir ve danışman jüri üyeleri bu sayıyı geçemez,” maddesine uymuyordu. Bu maddeyle ilgili yapılan ihlal bugün yayınlanan ilanda, “Danışman jüri üyelerinden biri kurulda yer almayacaktır, danışman üye sayısı seçici kurul üyeleri ile aynı sayıda olacaktır,” ibaresi ile düzeltildi.

Bunun dışında şartname ücretinin yüksek, jüri üyelerinin yine Şişli Belediyesi tarafından açılan Şişli Lisesi Ulusal Mimari Proje Yarışması ile neredeyse aynı olması eleştirilen diğer konulardı.

Etiketler

Bir yanıt yazın