Şişhane’den Mecidiyeköy’e “Havaray”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı “Okmeydanı Tapu Dağıtım Töreni”nde İstanbullulara yepyeni “Havaray” müjdesini verdi.

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen tapu dağıtım töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Bugün size bir müjde daha vermek istiyorum. Buradaki projeyle eş zamanlı olarak ilerleyecek olan Şişhane Metrosu’ndan Mecidiyeköy Metrosu’na “Havaray Projesi”ni iki gün önce arkadaşlarımızla planlara işlemek üzere karar verdik” diye konuştu.

Çocukluk döneminde uçurtma uçurup top oynadığı alanların bugün çok daha güzel bir şekilde yeniden İstanbulluların hizmetine kavuşturulmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu kaydeden Başkan Topbaş, “Bu bölge diğer yönetimlerin söz verip bir türlü çözüme ulaştıramadığı sorunlu bir bölgeydi. Eski siyasiler çok laf etti. Ama hepsi sonuçsuz kaldı. Sayın Başbakanımızın koyduğu iradeyle birlikte bu bölge İstanbul’un modern yüzüne yakışır bir hale dönüşüyor” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın koyduğu iradeyle Türkiye’de kentsel dönüşümün başladığını kaydeden Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Büyükşehir Belediyesi olarak kentsel dönüşümü destekliyoruz. Çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Maalesef muhalefet kendi belediyelerinin kapılarına yanlış bilgi asıp ‘Bize izin vermiyorlar’ diyorlar. Oysa durum böyle değil. Çıkarılan bir kanun var ve herkes bu konuna uymak zorunda. İlçe belediyeleri imar planlarını çıkarıp Şehircilik Bakanlığımıza onaylatmaları gerekiyor.”

Başkan Topbaş İstanbul’a 10 yıl içerisinde 60 Milyarlık yatırım yaptıklarını ve bu yılda yatırım bütçelerinin 8.5 Milyar olduğunu ifade ederek, “İstanbul’u bize bir emanet olarak verdiniz. Göreve geldiğimiz günden bu güne aldığımız emanetin bilinciyle bu şehre hizmet ediyoruz. İstanbul yeni maceralara sürüklenmez. Biz 10 yıldır bu şehre hizmet ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz.” 

Etiketler

Bir yanıt yazın