Şişeler, Okumak İçin Araç Olursa

"Librottiglia" isimli proje, içinde kısa öyküler bulunduran kitapçıkların şarap şişelerinin gövdesine yerleştirilmesiyle oluşturulmuş.

Reverse Innovation ile Matteo Correggia Winery işbirliğinde hayata geçirilen “librottiglia” isimli proje, şarap şişelerini kitap okumak için bir araca dönüştürüyor. Projenin ismi, İtalyanca’da kitap anlamına gelen libro ile şişe anlamına gelen bottiglia kelimelerinin birleşiminden türetilmiş.

Şişenin gövdesine yerleştirilen bir kitapçık, içinde 3 ayrı yazarın kısa öykülerini barındırırken aynı zamanda şarabın içeriğine dair bilgi de veren bir etiket görevi görüyor. “Bugün kitapları bilgisayarlardan, tabletlerden, akıllı telefonlardan okuyoruz. Neden bir şarap şişesinden okumayalım?” sorusuyla yola çıkan ekip, baskı ile dijital tartışmasına bir parantez açarak “enolojik” alternatifini üretiyor.

Ağır, dokulu kağıda basılmış, minimalist illüstrasyonla renklendirilmiş kitapçık, bir ip yardımıyla sabitleniyor, açıldığında ise sayfaları arkaya rahatça katlanarak okunabiliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın