Sis denizinde yüzen Doğu Karadeniz büyülüyor

Yeşille mavinin en güzel tonlarını bir arada barındıran Doğu Karadeniz, sıra dağları, vadileri, yaylaları, gölleri, şelaleleri ve zengin bitki örtüsünün yanı sıra vadilere çökerek eşsiz görüntüler oluşturan sisiyle turistlerin ilgisini çekiyor.

Yöreye turlarla gelenler genelde Trabzon’da Uzungöl, Sümela Manastırı, Rize’de ise Ayder Yaylasını ziyaret ediyor, Fırtına ve Kamilet vadileri, yüksek kesimlerdeki yaylalarla Kaçkar Dağları genelde tracking sporuna gönül verenlerin ilgi alanına giriyor.

Doğu Karadeniz Doğa Sporları Kulübü Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hanife Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğal güzellikleri nedeniyle bölgeyi yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak tercih ettiğini ve son yıllarda sisler içindeki büyüleyici atmosferinin de ilgi görmeye başladığını söyledi.

Yılın belli dönemlerinde adeta bir sis denizi içine hapsolan Doğu Karadeniz’in doğa tutkunları için etkileyici manzaralar sunduğunu dile getiren Keleş, “Sis denizi içinde en fazla ilgiyi, yüksek yaylalar ve Kaçkar Dağları görüyor. Düzenlenen foto safarilerle doğal güzellikler ve her mevsim farklı bitki örtüsü fotoğraf karelerinde ölümsüzleştiriliyor” dedi.

Doğu Karadeniz’in yağmur ormanlarını andıran güzelliğinin en iyi sisli ortamda fark edileceğini kaydeden Keleş, şunları ifade etti:
“Ülkemizde özellikle güney ve iç kesimlerce bunaltıcı sıcaklar görülmesine karşın Doğu Karadeniz yıl boyunca yağışlı ve sisli bir havaya sahip. Geçmiş yıllarda birçok yerli ve yabancı turist tatil için ülkemizde deniz, kum ve güneşi tercih ederken, artık bunun yerini serin, yağışlı ve sisli bir havanın hakim olduğu Doğu Karadeniz turları almaya başladı. Bölgeye gelenler, özellikle sisli ortamlarda düzenlenen foto safarilerle bölgenin, yağmur ormanlarını andıran güzelliğini fotoğraflarına yansıtıyorlar.”

Keleş, bölgede dağcılığın ve doğa sporlarının yanı sıra “sis denizi” içindeki güzelliklerin yansıtılacağı foto safarilere ilginin, önümüzdeki yıllarda daha da artacağına inandığını sözlerine ekledi.

Etiketler

Bir yanıt yazın