SIRS Architects Londra’daki Bira Fabrikasını Gilbert & George Galerisine Dönüştürdü

SIRS Architects Londra’daki 19. yüzyıldan kalma bira fabrikasını bir sanat galerisine dönüştürdü.

Spitafields’te bulunan Gilbert & George Centre bölgenin mimarlık mirasının yanında sanatçılar Gilbert Proesch ve George Passmore’un işlerine ev sahipliği yapıyor. Eski bir bira fabrikasının yeniden işlevlendirilmesi sonucu hayata gelen proje üç farklı kota dağılan üç adet sergi mekanı sunuyor.

Yapıya ek olarak tasarlanmış iki yeni hacim kısmen dönüştürülmüş tuğlalardan üretilmiş. Bir cephede, sanatçıların işlerine ithafen, koyu tuğlalar “XOXO” yazacak biçimde yerleştirilmiş.

Sokaktan bahçeye açılan yeşil kapı sanatçılar tarafından tasarlanmış olup, ziyaretçileri çakıl taşlı ön avluya taşıyor. Avlunun köşesinde film odası olarak işlevlendiren ek yapı serginin bir parçası olarak sanatçıların video formatındaki işlerine ev sahipliği yapıyor. Avludan erişilen danışma ve kütüphane alanı sanatçıların Fournier Caddesi’ndeki atölyesi ve evlerinden esinlenilerek tasarlanmış.

Ahşap panellerle kaplı danışma alanı el yapımı mobilyalar ve dökme demir objelerle dekore edilirken yapının önceki işlevinin malzeme dünyasına sadık kalınmış. Zemin katındaki sergi mekanı danışmanın yanındayken, üst kat ve bodrum katındaki sergi mekanlarına toplantı odaları eşlik ediyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın