Sıra sokak müzisyenlerinde!

Beyoğlu'ndaki operasyonlara bir yenisi daha eklendi. "İşgaliye" operasyonunun ardından şimdide sokak müzisyenlerinin enstrümanlarına el konulacağı açıklandı.

Beyoğlu’ndaki toplama operasyonlarına bir yenisi daha eklendi. Sokaktaki masa ve sandalyeleri kaldırma operasyonunun ardından, belediye şimdi de sokak sanatçılarını yerlerinden ediyor.

Belediye, sokakta müzik yapılabilmesi için müzisyenlerin izin alması gerektiğini, yasal izni olmayan sokak sanatçılarının enstrümanlarına el konulacağı açıklandı. Emniyet ve belediyeden geçerli izin belgesini alan sanatçılar Beyoğlu sokaklarında müziklerini icra etmeye devam edebilecek.

Belediyeden yanıt alamayan sanatçılar ise şimdi Meclis yolunda. Sosyal paylaşım sitelerinde kampanya başlatan müzisyenler kısa bir süre içerisinde binlerce imza topladı.

Başkan Yardımcısından açıklama
Konuyla ilgili Beyoğlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Özcan Tokel konuyla ilgili olarak müzisyenleri sokaktan toplamaya yönelik bir çalışma gerçekleştirmediklerini belirtti.

Tokel sözlerine şöyle devam etti; “Beyoğlu Belediyesi’nden hiçbir para karşılığı olmadan müzisyenlere, haklarında tarafımızdan yapılan bir araştırma sonrasında onay kartı veriyoruz. Onay kartı olmayan müzisyenler zaten Beyoğlu’nda özellikle İstiklal Caddesi’nde müzik yapmaları yasak. Her önüne gelen müzik yapmaya çalışınca kalabalık çekiyor. Polis de kalabalığın fazla olduğu noktaya hassasiyet gösteriyor. Bunun ise tek bir sebebi var vatandaşın güvenliği.”

Tokel ayrıca İstiklal Caddesi amfi kullanılarak müzik yapılmasının yasak olduğunu sözlerine ekledi.

Etiketler

Bir yanıt yazın