Sıra Dışı Seyahat Noktaları

My Modern Met isimli internet sitesi, Dünya'nın farklı köşelerinden, gerçek üstü görüntüler sunan, çarpıcı gezi rotalarını derleyen bir haber hazırlamış. Yaz bitmeden hala tatil planları yaparken bu yerlerin fotoğraflarına bakmak bile keyif verici.

Aşk Tüneli, Ukrayna

Aşk Tüneli olarak adlandırılıyor ama aslında Klevan, Ukrayna’da (Kiev yakınlarındaki) bir demiryolu hattı. Gençler için gün geçtikçe daha popüler olmaya başlayan tünel, ağaçların büyük gölgelerinin yol boyunca güzel kapalı kemer şeklini oluşturduğu bahar zamanında daha canlı oluyor. Peri masalı görünümündeki tünel henüz turistlerin dikkatini çekmemiş olmasına rağmen yerel turistler bu gizli aşk noktasını çok iyi biliyor.

Hitachi Seaside Park, Japonya

Eğer unutulmaz bir seyahat noktası tonlarca değişik çiçeği içeriyorsa Japonya’daki Hitachi Seaside Park’ı ziyaret etmelisiniz. Engebeli tepelerin tamamı farklı mevsimler boyunca çiçek dizileri ile kaplı. Baharda, şeffaf mavi yapraklı milyonlarca mavi nemophilias görebilirsiniz. Ayrıca bu çiçek cennetinde lale, gül ve zinya da bulacaksınız. Sonbaharda gelirseniz, kochi (ayrıca ateş tohumu, yaz selvisi veya yanan çalı olarak da bilinir) yani parlak kırmızı bir renk alan dikenli bir çalı görürsünüz. Ziyaretçiler çalılar arasında yürümek ve kendileri için doğanın ateşli görünümünü seyretmek için özendiriliyor.

Salar de Uyuni, Kurumuş Tuz Gölü, Bolivya

Yolunuz Bolivya’ya düşerse, gökyüzünde dolaşıyormuş hissi yaratan yansıtıcı yüzeye sahip gizemli kuru tuz gölü arazisini arayın. Su üzerinde yürüyormuş ilüzyonu yaratan bu planlanmış arazi yaklaşık 10 milyon m2 yüz ölçümü ile dünyanın en büyük kuru tuz gölü. Bu uçsuz bucaksız alanı deneyimlemek için, Uyuni’den Şili sınırına dört günlük bir araba yolculuğu yapmak gerekiyor. Sonra, tuz gölünün merkezine uzun bir sürüş ekleyin. Zorlu bir yolculuk yapmak isteyenler, özellikle yağmurdan sonra, hayal kırıklığına uğramayacak. Kuru tuz cepleri alanı uhrevî bir deneyime dönüştürerek araziyi dev bir aynaya dönüştürüyor.

Eğri Orman, Polonya

Eğer benzeri olmayan bir orman görmek istiyorsanız, Batı Polonya’daki 400 çam ağacının inanılmaz ve alışılmadık bir şekilde büyüdüğü bu yeri bulun. Gövdelerinin tabanı 90 derecelik açı ile bükülmüş ağaçlar sanki biri büyü yapmış gibi görünüyor. Eğri Orman (Crooked Forest) gerçekten seyredilmeye değer bir manzaraya sahip. Ağaçlar 1930’larda dikilmiş ve insan müdahalesi nedeniyle bükülmeden önce 7-10 yıl büyümüş. Hala nasıl olduğu bilinmese de bu eşsiz koru Nowe Czarnowo’nun dışında Polonya’daki Batı Pomeranya’da bulunuyor.

Hang Son Doong Mağarası, Vietnam

Dünyanın en büyük mağarasının resmine bakıyorsunuz. Vietnam’ın Quang Binh bölgesinde bulunan Hang Son Doong (“dağ nehri mağarası” anlamına geliyor) 2009 yılında yerel bir çiftçi tarafından İngiliz mağara araştırmacıları mağaranın girişine yönlendirildiğinde keşfedildi. Dağın altındaki kireçtaşını aşındıran nehir suyu ile 2,5 milyon yıl önce oluşan devasa mağarayı, yoldan çok uzakta olduğu ve ormanla çevrili olduğu için bulmak çok zor. 200 metre yüksekliği ve 138 metre genişliğiyle dünya rekorunun son sahibi Malezya’daki Deer Cave’in (Geyik Mağarası) iki katı büyüklüğünde.

Çeltik Tarlaları, Yunnan, Çin

Dünyanın en güzel pirinç teraslarından bazılarını görmek için Çin’deki Yunnan’a gidin. Ülkenin uzak güneybatı bölgesinde dağlık bir alanda yer alan Yunnan güzel Yuanyang pirinç teraslarına ev sahipliği yapıyor. Kırmızı-topraklı dağların üzerine kurulu olan bu pirinç tarlaları soyut desenler oluşturuyor ve genellikle “toprak heykel” olarak anılıyor. Yuanyang, 10.000 yıl önce Hani insanlarının çıplak elleri ile hazırlanmış, dünyanın en muhteşem ve geniş pirinç terasları sahip olduğunu iddia ediyor ve bugün hala kullanımda. Bu bölgeyi ziyaret için en iyi zaman terasların çeltik ekimine hazırlanmak için sulandığı Nisan ile Aralık arasındaki periyod. Tarlalar çarpıcı ve yansıtıcı havuz efekti yaratarak hem amatör hem de deneyimli fotoğrafçılar için mükemmel bir ortam sunuyor.

Lavanta Tarlaları, Provence, Fransa

Lavantanın açık mor dizileri böyle bir manzaraya sahipken kokusu nasıldır siz tahmin edin. Haziran sonundan Ağustos’a kadar Provence’ta iki ana alan Plateau de Sault ve Plateau de Valensole rüyadan çıkmış gibi görünen bu lavanta tarlalarına ev sahipliği yapıyor. Sanatçılar ve fotoğrafçılar için bu ” alışılmış yolların dışındaki” nokta gerçek bir ilham kaynağı ve kaçırılmamaı gerekiyor.

Blue Holes, Espiritu Santo Adası, Vanuatu

Fiji’nin hemen batısında, Vanuatu’nun Espiritu Santo Adası’nda gözlerinizin gördüğü en berrak mavi suları bulacaksınız. Blue holes (mavi çukur) olarak adlandırılan berrak, temiz, büyük, derin havuzlar kireçtaşı ve mercan tabakaları yoluyla yüzeye geliyor. Serinletici bir yüzme veya bir şnorkelle gezi için, tropik yağmur ormanlarıyla çevrili bu mavi çukurlara gelin. Espiritu Santa gizli hazineler adası olarak da adlandırılır ve Vanuatu adalarının en büyüğüdür. Güzel beyaz kumlu plajları, mağaralar ve bu mavi delikleri ile bu inanılmaz yerde görülecek ve yapılacak çok şey var.

Giola Lagoon, Taşoz, Yunanistan

İnanılmaz, manzaralı, gözlerden uzak bir köşe mi arıyorsunuz? Yolunuzu Yunanistan’daki Taşoz Adası’na çevirin ve Giola denen lagünü bulun. Bu doğal havuz kayaların içine oyulmuş ve denizden daha sıcak bir suyu var. Berrak mavi-yeşil sular yüzmek ve manzarayı izlemek isteyenler harika bir yer.

Kaieteur Falls, Guyana

En güçlü şelalelerden biri olan Kaieteur Falls, Guyana’nın merkezinde bulunan, gerçek bir dünya harikasına şahitlik yapmak isteyenlerin kesinlikle gitmesi gereken bir yer. Şelalelerin gürleyen seslerini görmeden önce duyabileceğiniz söyleniyor. Saniyede 30.000 galon suyun sisli ormanın ortasına uçurumun üzerinden fırlayışını izleyin. Cesurlar (ya da yükseklik korkusu olmayanlar) şelalenin tam üstünde durabilir ve aşağı, büyük nehire doğru bakabilir.

Etiketler

3 yorum

Bir yanıt yazın