Singapur’un Tarihi Binalarına Sızan Bir Çağdaş Sanat Merkezi

Tasarımını studioMilou'nun yaptığı Singapur Ulusal Galerisi Kasım 2015'te açılıyor.

Merkez, Singapur’un kolonyal döneme ait iki tarihi simge yapısını modern ve çağdaş sanatlar için müze haline getirecek. Singapur Ulusal Müzesi projesi Fransız mimarlık ofisi studioMilou tarafından tasarlandı.  

Singapur, mimarlardan yeni Modern ve Çağdaş Sanatlar Galerisi için sıfırdan bir bina yerine şehirdeki İngiliz Kolonyal Mimarisi örneklerinden olan Anayasa Mahkemesi eski binasını ve Belediye Meclisi eski binasını ortak kullanacak bir yapı tasarlamalarını istemiş.


StudioMilou’nun tasarımı bu iki binayı çatı hizalarından aşağı telkari benzeri örülmüş metal bir örtüyle örtüyor. Bu yeni çatı binaların bir bütün olarak çalışması için düşünülmüş. Tasarımın ana kararı olan bu ortak çatı, her bir binanın içine yapılacak müdahalelerin en minimal düzeyde kalmasını sağlamış. Cam ve metalden oluşan bu kompleks çatı sistemi ışığı süzerek altında yumuşak gün ışığının aydınlattığı bir mekan oluştururken cephede ise birbirine bağladığı Anayasa Mahkemesi ve Belediye Meclisi’nin cephe algısını bozmamaya özen göstererek bütünleyici bir rol oynuyor.

60.000 m2’lik inşaat alanı içinde sergi alanları, depolama alanları, hareketli sergiler ve yeme içme alanlarını da bulunuyor. Yapı, Singapur Ulusal Müzesi’ne birçok farklı türden aktiviteyi barındıracak, kurumun değişimlerine ayak uydurabilecek bir müze altyapısı sağlamayı amaçlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın