Sinan Yaşasaydı Mücadele Ederdi

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan ve Ankara Şube Sekreteri Tezcan Karakuş Candan Mimar Sinan'ın ölümünün 425. yılında yaptığı açıklamada, "Sinan yaşasaydı o da mücadele ederdi" dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan Anadolu’dan Balkanlar’a uzanan geniş bir coğrafyada dünya mirasına çok sayıda anıtsal eser kazandıran Koca Sinan’ı ölümünün 425. yılında saygıyla andığımız, dünyamız, bölgemiz ve ülkemiz açısından derin kaygılar duyduğumuz bu günlerde bölgemiz, sorunların kesiştiği merkez haline gelmiştir. Ülkemiz ise, küresel güçlerin çıkarları doğrultusunda hızla bu sorunların içerisine sürüklenmektedir. Tarihsel bir “kırılma” süreci içinde bulunduğumuz bu dönemde, toplumun “barış” umutlarını ve demokratik taleplerini temel alması gereken Anayasa değişiklik tartışmaları; “otoriter” bir yönetimin pazarlanmasının aracı haline getirilirken; ülkemizde ve bölgemizde yıllardır yaşanmakta olan kaos, şiddet ve insan yaşamı hiçe sayılmaktadır. Gelinen aşamada artık yeni can kayıplarının olmaması için bütün kesimlerin barıştan yana tavır alması hayati öneme sahiptir. Bu nedenle barış girişimleri çok değerlidir. Bizler barışın ve yaşamın yanında tavrımızı koyuyoruz.” dedi

Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Tezcan Karakuş Candan “Mimar Sinan Yaşasaydı o da bizimle mücadele ederdi, bir yapıyı yapmadan önce, yer seçimini, tüm iklimsel özellikleri coğrafyası ve döneminin ihtiyaçlarına göre şekillendiren bir usta, günü birlik rant kararlarıyla, zemin etüdü bile yapmadan, dere yataklarına konut yapılmasına, Atatürk Orman Çiftliğinde ağaç kesilerek Saray yapılmasına, Kızılay’da cephelerin bezemelerle kaplanmasına, çocukların kent merkezlerinden uzakta yapılan kampus okullarda okumasına karşı çıkardı” dedi .

Etiketler

3 yorum

Bir yanıt yazın