“Sinan ve Palladio” İstanbul’da buluşuyor

İstanbul Bilgi Üniversitesi, "Sinan ve Palladio" başlıklı bir konferans düzenliyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Harvard Üniversitesi Sanat ve Mimarlık Tarihi Bölümü Ağa Han İslam Sanatı Kürsüsü Program Direktörü Prof. Gülru Necipoğlu’nun “Sinan Çağı: Osmanlı İmparatorluğu’nda Mimarî Kültür” kitabının Türkçe baskısı vesilesiyle “Sinan ve Palladio” başlıklı bir konferans düzenliyor. Santral Kampusu Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleştirilecek iki günlük konferans yarın başlayacak.

“Sinan ve Palladio” konferansında; iki farklı coğrafyada yaşasalar da aynı döneme damgasını vuran iki ustanın mimarlık, kültür ve sosyal tarihlerdeki paralel dünyaları ele alınacak. Konferansta dünyaca ünlü Rönesans mimarlık tarihi uzmanları, iki mimarın sanatları ve hayatlarına ilişkin karşılaştırmalı sunumlar gerçekleştirilecek. Konferans, yarın 16.30’da açılış konuşmalara ve “Sinan Çağı: Osmanlı İmparatorluğu’nda Mimarî Kültür” kitabının tanıtımıyla başlarken, daha sonra etkinliğin onur konuğu Gülru Necipoğlu “Erken Modern Akdeniz Mimarisinde Koşut Akımlar: Sinan ve İtalyan Rönesans Mimarlarının Kubbeli Yapıları” başlıklı bir sunum gerçekleştirilecek.

Kitap, ekimde çıkacak

Konferans kapsamında tanıtımı gerçekleştirilecek olan “Sinan Çağı: Osmanlı İmparatorluğu’nda Mimarî Kültür” kitabı, Türkçe basımıyla ekim ayında tarih, mimari ve sanatsever okurlarla buluşacak. Mimar Sinan’ın hayatına, eserlerine ışık tutan kitap, bugüne kadar Mimar Sinan ile ilgili hazırlanmış en kapsamlı yapıtlardan biri. Reaktion Books tarafından ilk kez 2005 yılında yayınlanan yapıtın Türkçe baskısı Osmanlıca kaynaklardan beslenerek genişletildi. İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınlan tarafından 24’e 32 boyutlarında, şömizli sert kapak olarak hazırlanan “Sinan Çağı” 600 sayfa ve içinde 550 fotoğraf, gravür, minyatür, harita ve çizime yer veriliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın