Simge ve İmge ile Anlatılan Tarih Konya/Sille Tasarım Yarışması Ödül Töreni ve Sergisi Yapıldı

KTÜ Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü'nün düzenlediği "Simge ve İmge ile anlatılan tarih Konya/Sille" konulu tasarım yarışması sonuçlandı.

KTÜ Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü 2015-2016 Güz Yarıyılı ‘Kent Mobilyası Tasarımı’ dersi kapsamında düzenlenen “Simge ve İmge ile anlatılan tarih Konya/Sille” konulu tasarım yarışmasının ödül töreni, kolokyum ve sergi etkinliği 29 Aralık 2015 Salı günü saat 14.00’da KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi Fahri Kuran Salonu’nda yapıldı.

Yarışmanın amacı, tarihsel değerleri içeren, aynı zamanda geleceğe yönelik Sille geleneksel dokusu kimliğinin vurgulanmasıydı. Ders sürecinde öğrenciler, Sille’yi özümsemeleriyle benliklerinde oluşan imgesel değerleri, üçüncü boyutta imge kategorisi altında; sembolik ifadeleri ise iki boyutta çizgisel bir dille simge kategorisinde tasarladılar. Yarışma neticesinde dereceye giren öğrenciler şöyle sıralandı:

İmge kategorisinde dereceye giren öğrenciler:

  • Hilal YILDIRIM
  • İrem BEKAR
  • Esma ÜNAL

Simge kategorisinde dereceye giren öğrenciler:

  • İrem BEKAR
  • Esra ÜSTÜNBAŞ
  • Bahar ALTUNTAŞ

Konya/Sille Fiziksel Yenileme ProjesiSergisi

2012-2013 bahar yarıyılı proje dersi kapsamında yapılan atölye çalışmasının ürünleri de ayine 29 Aralık Salı günü sergilendi. Öğrencilerin mesleki teknik bilgilerinin yanı sıra sanat ile iç içe, yaratıcı güçlerini geliştirmeyi amaçlayan atölye kapsamında Sille’nin, renkli ve özgün alternatifli projeleri ışığında, Konya ili için önemli bir çekim merkezi/tarihsel odak ve alternatif bir turizm alanı haline getirilmesi hedeflenmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın