Şili’de Yanardağ Manzaralı Bir Ev

Londra ve Santiago merkezli stüdyo Ampuero Yutronic, Şili'nin Araucania bölgesindeki Pucon kasabasının yakınında konut tasarladı.

Araucania bölgesi, Doğu’da volkanik dağları, gölleri ve Andes Dağları’yla bilinen bir bölge.

Şili’de, ülkenin en aktif yanardağlarından birinin tam karşısındaki kırsal alanda konumlanan bu evin, çıtalı siyah ahşap duvarlarının arkasında soluk kontrplak bir iç mekan gizleniyor.

Casa Hualle isimli konut, çoğunlukla kırsaldaki ve kasabadaki evlerin cephesinde kullanılan koyu volkanik taş renginde ahşap çıtalarla kaplanmış. Bu ahşap çıtalar, ince ve siyah renkli su geçirmez bir örtü üzerine yerleştirilmiş.

Müstakil konut, bulunduğu çevrede varlığını fark ettiren, geometrik kesimlerden (bunlardan biri giriş kapısını vurguluyor) oluşan heykelsi bir hacme sahip. Cephedeki koyu renk ton, bölgenin siyah volkanik kayaçlarla kaplı geleneksel mimarisine referans veriyor.

230 metrekare alana sahip iki katlı evin içi, dış cephedeki koyu tona karşıt, soluk, beyaza yakın bir tonda ahşapla döşenmiş.

Zemin katında mutfak, yemek ve oturma alanlarınının yanı sıra yan yana iki misafir odası bulunuyor. Üst katta ise ana yatak odası ve banyo bulunuyor.

Evde mobilya kullanımı en aza idirgenirken, farklı boyutlardaki ahşap çerçeveli açıklıklarla, manzara ve güneş ışığından ısı kazanımı en üst düzeye çıkarılmış.

Evin tasarımı, pasif enerji tasarrufu içeren bir dizi çevre dostu sistemin kullanımını da destekliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın