Şili’de Triatlon Sporcuları İçin Tasarlanan Üç Kanatlı Konut

MasFernandez Arquitectura, triatlon sporu için antrenman yapan bir müşterisine Şili'nin Santiago kentinin eteklerinde ahşap bir ev inşa etti.

Ev, Santiago metropol bölgesindeki bir Şili kasabası olan Chicureo’da yer alıyor. Arazi, sahibinin antrenman için kullandığı koşu ve bisiklet parkurlarından oluşan bir ağa kolay erişim sağlıyor.

Mimarlık ofisi, sahiplerin yüzme etkinlikleri için antrenman yapmasına olanak sağlamak üzere tesise bir tur havuzu da eklemiş. Mimarlara göre, ev sahipleri “zamanlarının çoğunu triatlon yapmaya adayan yüksek performanslı sporcular”.

Nispeten büyük bir arsanın merkezinde yer alan ev, tanımlanmış ön veya arka cepheleri olmayan üç noktalı bir yıldız formunda düzenlenmiş. Bu düzen ile her odadaki pencere sayısı en üst düzeye çıkarılmış ve her yatak odasından dışarıya doğrudan erişim sağlanmış.

Santiago merkezli stüdyoya göre, üç noktalı yıldız şeklindeki kat planı, çevrenin görüş alanını genişletiyor ve dış mekanla olan ilişkiyi en üst düzeye çıkarıyor. Bu model, çevresiyle etkin bir şekilde etkileşime giren bir evde kat planının net bir dağılımını ve verimli bir şekilde kullanılmasını sağlıyor.

Binanın tepesinde, üç hacmin birbiriyle kesiştiği açısal bir geometriyle tanımlanan hafif eğimli bir çatı bulunuyor.

Binanın merkezi olan üç kolun birleştiği alanda ana giriş bulunuyor. Ana yaşam alanını içinde bulunduran bu merkezi alan üç kanadı düzenlemeye yardımcı oluyor. En kısa olanı mutfak ve yemek odası ile dışarıya ayrı erişimi olan bir çamaşır odası içeriyor.

Aşağı yukarı eşit büyüklüğe sahip diğer iki kanattan biri, içinde küçük bir ev ofisi de bulunan yatak odalarına, diğeri ise bir misafir süiti ve bir spor alanına sahip.

Evin merkezinde bir çatı penceresi, ana yaşam alanını aydınlatmaya yardımcı oluyor. Her kanat, bu üçgen çatı penceresinin ortak alanları her yöne düzenlediği merkezde birleşiyor.

Yapı, lamine edilmiş yapısal kirişler ve kolonlar ve ahşap duvarlar dahil olmak üzere kompozit ahşap kullanılarak inşa edilmiş. Bu palet, duvar kaplamalarına, kapılara ve tavanlara kadar uzanarak iç mekanlara uyum vermiş.

MasFernandez Arquitectura’ya göre ahşap, sürdürülebilirliği ve enerji verimliliği özellikleri nedeniyle seçilmiş. Bazı alanlarda mimarlar, duvarlar için malzemeye görsel bir etki katan çıtalı desen tasarlamışlar.

Konut boyunca, sürekli olarak devam eden beton bir levha, iç ve dış zemin kaplamasını oluşturuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın