Şili′de Eski Temeller Üzerinde Tasarlanan Bir Kayak Kulübesi

Iragüen Viñuela Arquitectos, Şili′de 12 kişiye kadar misafir ağırlayabilen bu tatil evi için önceki bir bina projesinin temellerini yeniden kullanmış.

Cautín Nehri kıyısında yer alan iki katlı kabin, uzun kar mevsimi ile ünlü yakınlardaki bir kayak beldesi olan Corralco’da ailesiyle birlikte kış sporlarının keyfini çıkarmak isteyen bir müşteri için tasarlanmış.

Müşteri, yalnızca binanın temellerini tamamlayan başka bir mimar ve müteahhit ile yollarını ayırdıktan sonra, Daniel Iragüen Contreras ve Claudio Viñuela Schweitzer tarafından yönetilen Santiago merkezli bir ofis olan Iragüen Viñuela Arquitectos ile anlaşmış. Ofis, nehrin bir kıvrımında bulunan mevcut temelin, ev için ideal bir yer olduğuna karar vermiş.

Zemin katta, ev sahiplerinin ve misafirlerinin yemek yemek ve dinlenmek için buluştuğu merkezi bir açık alan evin kalbini oluşturuyor. Bu katın iki ucunda iki yatak odası yer alıyor.

Üst katta ise sekiz çocuğa kadar kapasiteli dört ranza içeren bir yatak odası, yataklar arasındaki bir oyun alanı oluşturacak kadar büyük bir açık alan tasarlanmış.

Evin dışarısında da keyifli vakit geçirebilecek çeşitli dış mekanlar oluşturulmuş. Ana binadan eksen dışında inşa edilen yeni teraslar, sık ormanla çevrili bir yüzme havuzu ve spa küveti için platformlar tasarlanmış.

Evin kuzey tarafına, oturma ve yemek alanına sürgülü cam kapılarla bağlanan ve sakinlerin dışarıda kolayca barbekü yapabilmelerini sağlayan bir bölüm eklenmiş.

Ev için basit bir ahşap palet seçilmiş. Ana cephede çevredeki tarımsal binalardan esinlenilerek gri tonda ağaç kabuğu kullanılmış. İçeride ise eve sessiz ve sakin bir ortam katan siyah, gölgeli ahşap tercih edilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın