Sıkıştırılmış Topraktan Yoga Stüdyosu

Sıkıştırılmış Topraktan Yoga Stüdyosu

İngiliz mimarlık ofisi Invisible Studio, İngiltere'deki The Newt in Somerset oteli için sıkıştırılmış toprak duvarları ve bakır kiremit kaplı çatısı olan bir yoga stüdyosu tasarladı.

Yoga stüdyosu,  Piers Taylor’un kurucusu Invisible Studio’nun otel için tasarladığı üçüncü bina.

Otelin sebze bahçesi içinde yer alan stüdyo, alanda önceden var olan spor salonu ve göl kenarında arıcılık faaliyetleri gerçekleştirilen ve sergi alanı olarak da çalışan Beezantium ile benzer bir malzeme paletine sahip.

Heykelsi çatısının tepesinde bulunan tek bir açıklık ile izole bir tasarıma sahip olan yoga stüdyosu, Beezantium’da gerçekleştirilen yoga dersleri için ayrı bir alan yaratmak amacıyla tasarlanmış.

“Spor salonu devasa penceresinden sebze bahçesinin tek bir görünümüne sahipken yoga stüdyosu, tek bir yalıtımlı çift camlı üniteden yapılmış 11 metrelik devasa çatı penceresi sayesinde gökyüzünün bir görüntüsüne sahip.” 
Invisible Studio

Yoga stüdyosu ve spor salonu, kendine özgü kırmızımsı bir renk veren yerel kireçtaşından yapılan aynı sıkıştırılmış toprak kullanılarak inşa edilmiş. Çatıdaki bakır kiremitler, mülkün mevcut binalarının üstündeki arduvazı tamamlıyor.

Çatının kıvrımlı formu, yüzyıllardır İngiliz resmi bahçelerinde tasarlanan 18. yüzyıldan kalma yapılara atıfta bulunmak için tasarlanan Beezantium’un şekline benziyor.

Stüdyonun içi, tam boy aynalarla kaplı bir duvar hariç, neredeyse tamamen kayın çıtalarla kaplanmış, sade bir iç mekâna sahip. Mimar, bunun “sıcak ve sürükleyici sığınak benzeri bir alan” yaratmaya yardımcı olduğunu söylüyor.

Duvarlardan tavanın kavisli iç yüzeylerine uzanan ahşap çıtalar, dikkatleri ağaç tepelerinin ve gökyüzünün içeriden bir görünümünü sağlayan çerçevesiz çatı açıklığına doğru uzanıyor.

Etiketler

Bir cevap yazın