Sika Yapı Kimyasalları ve İstanbul Teknik Üniversitesi İşbirliği

Yapı kimyasalları sektörünün İsviçre merkezli firması Sika ve Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden İstanbul Teknik Üniversitesi arasında bilimsel ve teknolojik araştırmaların ortak olarak yapılması, uluslararası ve yerel bazda bilgi paylaşımının sağlanmasına ilişkin işbirliği protokolü 5 Mayıs 2014’te İTÜ – Maslak yerleşkesinde imzalandı.

Söz konusu işbirliği protokolüne istinaden, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi bünyesinde yapılacak olan bilimsel ve teknolojik çalışmalar kapsamında hem lisansüstü öğrencilerine staj imkanı sunulacak hem de ilgili tez konularında ortak laboratuvar imkanlarının kullanılarak deneylerin ve ar-ge çalışmalarının desteklenmesi sağlanacak.

İmza töreninde hazır bulunan Sika Yapı Kimyasalları Genel Müdürü Bora Yıldırım ve İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Karaca bu birlikteliğin başlamasından dolayı duydukları memnuniyetlerini dile getirerek, üniversite-sanayi işbirliğinin güzel bir örneği olacağına inandıkları bu ortak girişimin inovatif ve yararlı çalışmalar ortaya çıkaracağına emin olduklarını belirttiler.

İlk aşamada yapısal güçlendirme sistemleri ve beton katkı teknolojileri alanları özelinde İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi bünyesindeki laboratuvarlarda gerçekleştirilecek olan bu çalışmalar, konularında uzman akademisyenler ve tecrübeli Sika Ar-Ge ve Teknik ekibinin yaratacağı ortak güç ile hem sektöre hem de akademik çalışmalara yeni bir bakış açısı getirecektir.

Etiketler

Bir yanıt yazın