Sika Grubu, Türkiye’deki Şirketini Dünyanın En İyisi Seçti!

İsviçre merkezli Sika, 2011 yıl sonuçlarına göre, dünya genelinde 120 şirketi arasında yaptığı değerlendirmeye istinaden Sika Türkiye'yi "Dünyanın En İyi Performans Gösteren Şirketi" olarak seçti.

Grup içerisindeki en prestijli ödül olan “Romuald Burkard Trophy” olarak bilinen bu ödül her yıl sadece bir Sika şirketine sürdürülebilir satış geliri, karlılık, büyüme, nakit akışı vb. gibi birçok zorlu kriterin değerlendirilmesi ile veriliyor.

Dünyanın en başarılı performans gösteren şirketi seçilen Sika Türkiye’nin Genel Müdürü Bora Yıldırım, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede “Böylesine önemli bir ödüle layık görülmenin kurumsal olarak çalışanlar ve şirket açısından, bireysel olarak ise Türkiye ve Türkler açısından onur ve gurur verici olduğunu” belirtti. Son iki yılda Türkiye’deki yapı kimyasalları ve endüstriyel yapıştırıcılar pazarında toplamda %45 ciro büyümesi yakaladıklarını belirten Sika Türkiye Genel Müdürü Bora Yıldırım, ciro, karlılık, işletme sermayesi gibi finansal kriterlerde 2011 yılı için yapılan grup şirketleri içerisindeki değerlendirmelere istinaden, hem dünyanın en iyisi olarak ödüle layık görüldüklerini hem de grup şirketleri arasında büyüklük olarak ilk 10 arasında yer aldıklarını ifade etti. Yıldırım, 2010 yılında Sika Türkiye Ar-Ge departmanının “Bölge Merkezi” olarak görevlendirilmesi gururunun ardından gelen bu anlamlı ödül, “Sürdürülebilir başarımızın somut bir göstergesi olmuştur.” dedi.

2011 yılı içerisinde çok hızlı ve olumsuz yönde değişen döviz kurları ve hammadde maliyet artışlarına rağmen ortaya çıkarttıkları bu başarının tamamen Sika Türkiye çalışanlarının azimli ve evrensel kriterlerde gösterdikleri çalışma performansının eseri olduğunu söyleyen Bora Yıldırım, söz konusu ödülün hem tüm çalışanlara verdiğini hem de gelecek hedeflerine daha hızlı koşmak adına büyük bir enerji ve motivasyon verdiğini ifade etti.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın