Şiirsel Enstalasyon

Poetic Kinetics'ten Patrick Shearn ile Architectural Association Visiting School Los Angeles'a katılan öğrencilerin ortak çalışması olan "Liquid Shard", Pershing Square'a gelenlerin üzerinde gri bir bulut gibi dolanıyor.

21-30 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Architectural Association Visiting School Los Angeles’a katılan öğrencilerin, Burning Man, Coachella gibi festivaller için hareketli strüktür ve heykeller tasarlayan Poetic Kinetics ile ortak çalışması kenti ziyarete gelen ve yaşayanlar için büyüleyici bir atmosfer oluşturuyor.

Gümüş rengi yanar-döner polyester film şeritlerinin, ince iplikler vasıtasıyla 1.400 metrekarelik bir alanın üzerine asılmasıyla oluşturulan enstalasyon rüzgarın etkisiyle meydanın üzerinde dalgalanıyor.

Atölye çalışmasına katılan öğrenciler, 3 boyutlu modelleme tekniğini kullanarak strüktürün nasıl asılacağını ve mekanda nasıl hareket edeceğini hesaplamışlar. Daha sonra Patrick Shearn ile beraber çalışarak binlerce şeriti, ince iplikler aracılığıyla bir araya getirerek direk ve ağaçlara asmışlar.


Fotoğraflar: https://www.instagram.com/aavsla/

“Liquid Shard” 11 Ağustos’a kadar Pershing Square’da görülebilir.

Görme imkanı olmayanlar için hipnotize edici bu enstalasyonun #liquidshard etiketi ile paylaşılmış onlarca videosu ve fotoğrafı var. 

Etiketler

Bir yanıt yazın