Şiirsel Bir Mekan Aracı Olarak Işık

Aydınlatmaya şiirsel bir yorum getiren kemerler, kullanıcılara parkta yeni bir mekansal deneyim yaşatmayı hedefliyor.

LIKEarchitects’in Lizbon’da tasarladığı, noel aydınlatmalarının yeniden yorumlanmasıyla tasarlanan Constell.ation, formunun imkanlarını kullanarak ucuca eklenen farklı aralık ve boyutlardaki aydınlatma kemerlerinden oluşuyor.

Tasarlandığı geleneksel bahçe içerisindeki farklı bölümler arasında sürekliliği amaçlayan tasarım Noel kutlamaları için ortak bir kamusal mekan yaratıyor.

Kırmızı plastik oluklu tüplerden ve Led aydınlatma sistemiyle tasarlanan Constell.ation parkın içerisindeki mekanları birbirine bağlarken aynı zamanda beklenmedik rotalar oluşturuyor. Mimarlığın temel ögelerinden olan kemerin mekan yaratma alternatifi sayesinde mekanlar arası fiziksel bağlantılar ve birleşimler sağlanıyor.

Ekip benzer bir deneyimi tekrar keşif için yola çıkıyor ve ilk olarak 2013 yılında Portekiz’in başkenti Lizbon’daki Palácio de Belém bahçesinde sergilenen enstalasyonu 2014 yılında Amsterdam Işık Festivali’nde sergilenmek üzere Amsterdam’a taşıyor.

Serbest tasarımı ile dikkat çeken, bahçe içerisinde kaligrafiler, eskizler ve açık kareografilerle şekillenen Constell.ation ışığın yumuşak ritimlerinin ve ayrıntılarının farkına varmamızı sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın