Sigurd Larsen’den Hafta Sonu Konutu: Das Glashaus

Sigurd Larsen’den Hafta Sonu Konutu: Das Glashaus

Danimarkalı mimar Sigurd Larsen, Kuzeydoğu Almanya'nın Uckermark bölgesinde, büyük pencereler, sürgülü kapılar ve üçgen cam çatısı olan “Das Glashaus” isminde bir hafta sonu evi tasarladı.

Misafir ağırlamayı seven bir aile için inşa edilen konut, yakındaki orman ve gölün geniş manzarasını sunarken aynı zamanda kırsal çevre ile de yakın bir bağ kuruyor.

Evin ahşap çatı yapısı, birinci katta rüzgardan korunan bir bölge oluşturuyor. Batı cephesinde, tüm çatı camdan yapılmış olup kullanıcılar için yeşil vadi ve gün batımı manzarası sunuyor. Aynı zamanda yapının doğusunda polikarbonat kullanılması gün ışığının mekan içinde dramatik bir ışık-gölge etkileşimi ve renk dansları oluşturmasını sağlıyor.

Das Glashaus, kullanıcının mahremiyetini korumaya yardımcı olan kavisli bir duvara dayalı basit bir zemin düzenine sahip. Berlin mimarlık ofisi, tüm odaların doğal çevrenin manzarasına sahip olmasının yanı sıra geniş kapalı terasa erişiminin de uygun olmasını sağlamış. Yataklar cephe boyunca yerleştirilerek hem içeriden hem de kapalı verandadan erişilebilir hale getirilmiş. Evin banyosuna da aynı şekilde dışarıdan ulaşılabiliyor. Sıralı uzun cam kapılar açıldığı zaman tüm yatak odaları ve banyo, teras boyunca girintiler oluşturuyormuş gibi hissettiriyor.

Merdiven ve mutfak bölümleri, ana yaşam mekanını çevreleyen masif beton tuğla kütlelerine yerleştirilmiş. Eğimli taş duvar doğuya doğru girintili şekilde olup, sabah güneşinin ışıkları için rüzgara karşı korunaklı küçük bir avlu oluşturuyor. Sıcak mevsimlerde, iç ve dış mekanlar, bahçe cephesinin sayısız açıklıklarıyla birleşiyor.

Evin içi, kıvrımlı duvarları ve bahçenin yeşil çitleri, sınırlanan bahçe ile birleşiyor gibi görünüyor. Kışın, kompakt yalıtımlı tek katlı ev, ziyaretçilerin panoramik pencerelerden değişen ışık ve manzaraya bakabilecekleri hoş ve kişisel bir inziva alanına dönüşüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın