Sıcaklık ve Sakinlik Yayan bir İskandinav Yaşam Tarzı: Hygge

Günümüzde iç mekan tasarımının gözde akımlarından olan Hygge 'rahatlık' veya 'samimiyet yaratma sanatı' olarak tanımlanan Danimarkalı bir konsept.

Hygge iç tasarımı, resmi bir tasarım stili olmasa da, genellikle İskandinav ve minimalist rustik iç mekan stillerinin bir kombinasyonu olarak tasvir ediliyor.

Kişinin kendisine rahatlık veren bir ortamda, memnuniyet getiren insanlarla ve objelerle çevreleyerek sahip olabileceği bir yaşam tarzı olan Hygge iç mekan tasarım stiline ortam aydınlatması, renk paleti, malzeme gibi konularda değişiklikler yapılarak ulaşılabilir.

Hygge Evi Nasıl Tasarlanır?

Nötr renkler, doğal malzemeler ve hafif aydınlatma bu atmosferi oluşturmanın ilk adımları olarak kabul ediliyor.

Hygge iç tasarım için beyaz, krem, gri gibi nötr bir renk paleti öneriliyor. Bu sayede, yeni eklenecek eşyaların uyumlu olması ve vurgulanması mümkün. Ahşap tonlar ve dokular kullanılarak, başlangıçta soğuk ve nötr görünen mekana sıcaklık katılabilir.

Rahatlık herkes için farklı tanımlanabileceğinden, tarzla değil uyumla yakalanabilecek olan bu atmosfer için yumuşak veya suni kürklü örtüler, yastıklar ve kilimlerle ortama farklı katman ve dokular eklenebilir.

Eski ve yeni Danimarka kültürünü birleşiminden oluşan Hygge yaşam tarzında şömine ya da mumlardan sağlanan ateş ışığının da önemli bir yeri var.

Özünde minimalizme uyan bu rahat yaşam biçiminde sakin nötr bir tuval görevi gören duvarların arasında dekor olarak el işi çalışmalar, ahşap dekorlar ve bambu gibi bitkiler belirgin.

Basit ve ince dokunuşlarla mevsime göre değişen iç mekan tasarımı fikri Hygge’nin doğayla olan ilişkisine çok uyuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın