Shigeru Ban’dan, Antwerp’e Ahşap Kaplı Konut Blokları

Shigeru Ban, Belçika’nın Antwerp şehrinde ahşap kaplı bir çift konut bloğu tasarladı.

2025 yılında tamamlanması planlanan adını mimarının isminden alan Ban projesi, altı katlı bir blok ile 25 katlı bir kuleden oluşacak ve toplam 295 konut içerecek.

Antwerp’in Nieuw Zuid semtinde yapım aşamasında olan projede bir Japon avlu bahçesini çağrıştırmak ve insanların dinlenebileceği bir yer sunmak için Belçikalı peyzaj mimarı Bas Smets tarafından peyzajı yapılacak olan bir açık alan da tasarlanacak.

Shigeru Ban, projesiyle ilgili görüşlerini “İnsanların dinlenebileceği ve rahatlayabileceği bir yer yaratmak istedim. Yeşil ortam rahatlatıcıdır. Japonya’da bunun için bir terimimiz var: shinrin- yoku. Yani, kendinizi yeşilliklere kaptırarak rahatlayın,” şeklinde özetliyor.

Proje, ahşap, beton ve çelik karışımı bir yapı olarak inşa ediliyor. Proje boyunca beton kullanımının sınırlanması hedefleniyor.

Yapının ahşap elemanları, her iki binayı da kapsayacak şekilde ahşap kaplama ile tamamlanacak.

Block 21 olarak adlandırılan daha küçük bina U şeklinde bir plana sahip olurken, Block 24 olarak adlandırılan 800 metre yüksekliğindeki kule L şeklinde olacak.

İki bina, ticari alanlar içeren üç yer altı katıyla yerin altında birbirine bağlanacak.

Blokların içindeki dairelerin büyüklükleri bir ila üç yatak odalı arasında değişecek. Dubleks çatı katları da planlanacak.

Tüm evler, Scheldt Nehri ve Nieuw Zuid Parkı manzaralarına hakim olacak şekilde yerleştirilmiş pencere ve teraslar yoluyla bol ışık alacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın