Shenzhen’de Kesintisiz Yay Formunda Çatısıyla Bir Dinlenme ve Eğlence Merkezi

Shenzhen’de Kesintisiz Yay Formunda Çatısıyla Bir Dinlenme ve Eğlence Merkezi

Shenzhen, Nanshan'ın Bilim ve Teknoloji Bölgesi'ndeki yüksek ofis binalarının merkezinde konumlanan Atelier Xi'nin CloudLand Turist Hizmet Merkezi, ziyaretçiler ve bölge sakinleri için eğlence hizmetleri sağlayan bir dizi mekanı kapsıyor.

Yatay bir düzende planlanan proje, kitap kafe, umumi tuvaletler, açık havada oturma alanları ve bahçeler gibi çeşitli işlevleri birbirine bağlıyor. Merkez, dinlenmek için kapalı ve açık alanlar sunmakla kalmayıp, güneşten ve yağmurdan korunma sağlıyor, aynı zamanda kavisli saçaklarıyla gökyüzünü, ağaçları, bulutları ve kentsel peyzajı ustaca çerçeveliyor.

Atelier Xi’nin, parkın mevcut peyzaj tasarımının kavisli geometrilerine yanıt veren konsepti, dairesel koşu parkuru boyunca tümü farklı yerlerde konumlanan çeşitli işlevleri birbirine bağlamak için kesintisiz yay şeklinde bir çatıya sahip. Çatı, ışık ve gölgelerden faydalanarak cephelerde ve zeminlerde içbükey ve dışbükey siluetler oluşturuyor. Gün boyunca, bu gölgeli figürler biçimlerini değiştirerek görsel olarak çok yönlü bir manzara yaratıyor.

Bitişikteki yüksek binalardan bakıldığında tasarım, ağaçların ve çiçeklerin gölgesinde süzülen bir siluet olarak kendini gösteriyor ve aynı zamanda mimari ve doğa arasında bir diyalog kuruyor. Merkezdeki kitap kafe sıcak bir ortam sunan ahşap kaplama doku ile tasarlanmış. Kafe, çevreleyen manzarayı seyretmek için yüksek pencerelere sahip rahatlatıcı bir ortam olarak da hizmet veriyor. İç ve dış yüzeyler, aynı renkteki alüminyum paneller ve içten dışa sürekli bir mekansal deneyim oluşturmak için gömülü aydınlatmalarla düzenlenmiş. Mimarlar, temayı her düzeyde yansıtmak için buluttan ilham alan yemek masası, kapı kolları ve diğer detayları özellikle uyarlamış. Dinlenme alanlarının iç kısmı ziyaretçilere parlak ışık ve renkler, pürüzsüz malzemeler ve bahçe manzarası sunuyor. Dış duvarlar beyaz taştan, iç duvarlar ve zeminler ise açık gri terrazzodan yapılmış ve her ikisi de tesise doğal bir doku hissi katmış. Bahçede, Atelier Xi, aile ziyaretçileri için favori bir yer haline gelen dalgalı açık hava oturma yerlerini ve ekili alanları özelleştirmiş.

Merkezin tamamlanmasından sonra kitap kafe bölge halkının kahvaltı, öğle yemeği ve ikindi çayı için gidebileceği bir yer haline gelirken, açık hava verandası spontane kamusal etkinlikler için alan sunuyor. Tesis bölgede iyi karşılandığı için artık binanın çevresinde daha fazla ortak aktiviteler gerçekleştiriliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın