Sharjah’daki 70’lerden Kalma Buz Depolama Tesisi Kültürel Mekana Dönüştü

Sharjah’daki 70’lerden Kalma Buz Depolama Tesisi Kültürel Mekana Dönüştü

Perulu mimarlık ofisi 51-1 Arquitectos, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki 1970'lerden kalma bir buz depolama tesisini Sharjah Art Foundation için bir kültürel mekana, restorana ve otele dönüştürdü.

Sharjah Emirliği’nin doğu kıyısındaki Kalba yakınlarındaki Kalba Buz Fabrikası adlı mekan, büyük ölçekli geçici sanat eserlerini sergilemek için eşsiz bir alan olarak tasarlanmış.

51-1 Arquitectos’un kurucu ortağı Cesar Becerra, “Orijinal binanın güçlü varlığıyla birleşen benzersiz doğal konumu, onu oldukça benzersiz kılıyor. Sanatçılara zengin bir bağlam ve sanat ile kamusal alanı bütünleştirme olasılığı sağlıyor.”

1970’lerde bir balık yemi değirmeni olarak inşa edilen ve daha sonra buz depolamak için kullanılan kendine özgü testere dişi çatılı bina, Hopkins tarafından tasarlanan Khor Kalba Kaplumbağa Yaban Hayatı Koruma Alanı’nın bulunduğu Kalba Deresi’ne ve Al Qurm mangrov bataklığına bakıyor.

Bina, 2015 yılında Sharjah Art Foundation tarafından satın alınmış ve kısa süre önce kalıcı bir kültürel mekana dönüştürülmüş.

Açık, beton bir çerçeveye ve oluklu metal çatıya sahip orijinal testere dişi şeklindeki depo alanı, orijinal haline getirilmiş ve şimdi ana sanat alanı olarak işlev görüyor.

Becerra, “Eskimişliği mümkün olduğu korumak için, tüm tasarım odaklı kararlar fabrikayı olabildiğince ‘olduğu gibi’ bırakmaya yönelikti” diyor.

Yanına, mevcut bina profiline uygun, kafe tuvaletleri ve altı yatak odalı süitleri içeren bir ek yapı eklenmiş.
Bir dizi yürüyüş yolu, merdiven ve seyir terasları, bu alanları dere manzarasına ve sanat alanlarına bağlıyor.

“Dikey sirkülasyonlar, oturma merdivenleri ve fabrika neflerine bakan gözetleme pencereleri, çeşitli etkinliklerin gerçekleştirilebileceği bir alan döngüsünü bütünleştiriyor. Ancak tüm manzaralar dereye bakmıyor; örneğin, gün batımında Hacer dağlarına bakan bir seyir platformu var. “

Ofis ayrıca binadan dereye bakan tek katlı bir restorana uzanan, kapalı bir yürüyüş yolu eklemiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın