Seyyar Oyun Parkı Düzenleme Kılavuzu

Superpool ve yerel yönetimler iş birliğiyle hayata geçen bir seyyar oyun parkı uygulaması olan HOP'un Seyyar Oyun Parkı Düzenleme Kılavuzu basıldı.

HOP, Bernard van Leer Vakfı’nın Kent95 programı kapsamında geliştiriliyor ve bundan böyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ve Sosyal Hizmetler birimlerinin liderliğinde gerçekleştirilecek olan HOP’ların artık bir de yapım kılavuzu var*.

Kitapta, seyyar oyun parkı düzenlemeye dair ihtiyaç duyulacak, dikkat edilecek her bilgi mevcut. HOP’un kendisi gibi yapımı da “çocuk oyuncağı”, önemli olan olayın ana fikrine ve püf noktalarına hâkim olabilmek, kılavuzun sade ve çocuksu tasarımı da bunu hatırlatır cinsten.

* HOP Seyyar Oyun Parkı Kılavuzu’nu edinmek isteyenler sosyal medya hesaplarından veya office@superpool.org adresinden Superpool ile iletişime geçebilir.

 

HOP Nedir?

HOP, bir sahayı ya da orman köşesini, deneysel oyunlara açık, tanımları konmamış bir oyun alanına dönüştürüyor. Karton kutular, kumaşlar, bantlar ve ipler gibi basit ve hafif malzemeler çocukların oyununu desteklemek için etkinlik alanına bırakılıyor. Çocuklar kendi istekleri doğrultusunda bu malzemelerle maceraperest denemeler yapıyorlar. Örneğin çadır, kule, tünel gibi kendi “oyun ekipmanlarını” oluşturuyorlar. Bir yetişkin olan Oyun Kurucu, çocukların oyununa müdahale etmeden, sadece oyun kurmalarına göz kulak oluyor.

HOP ilk olarak 19 Mart 2019 tarihinde Beyoğlu Belediyesine ait Tophane Halı Sahasında düzenlendi. Daha sonra Sarıyer, Avcılar, Ümraniye’de gerçekleştirilen HOP, karantina öncesi ve sonrası farklılaşan uygulamalarıyla, her duruma uyarlanabilir bir oyun fikri sunmayı amaçlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın