Seyahat Bursu 2021 Finalistleri Belli Oldu

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından 2010 yılında başlatılan ve 2017′den itibaren Geberit sponsorluğunda düzenlenen Türkiye′nin mimarlık alanındaki ilk seyahat bursu olan Arkitera Seyahat Bursu′nun finalistleri belli oldu.

Kent ve mimarlık gündeminde yer eden tartışma konuları çerçevesinde her yıl düzenlenen Arkitera Seyahat Bursu’nun bu seneki teması “Doğal Kaynakların Korunması için Teknoloji” olarak belirlenmiş ve katılımcılardan tema kapsamında dünyada yaşanmakta olan doğal kaynak krizi sürecinin iyileştirilmesi adına, kentsel alanlarda ve yapılarda uygulanan teknolojik çözümleri sorgulamaları ve bu konuda gelecekte yapılabileceklerle ilgili öngörülerini 16 sayfalık bir yayın içeriği halinde sunması beklenmişti.

30 Temmuz′da başvuruları sona eren Seyahat Bursu 2021 için yapılan ön değerlendirme sonucunda 6 başvuru finalist olmaya hak kazandı.

Finale kalan isimler alfabetik sıraya göre şöyle sıralandı:

1. İrem Nida Aslan

Proje Sunumu

2. Kübra Günbey

Proje Sunumu

3. Hilal İlayda Lüy

Proje Sunumu

4. Beyza Saral

Proje Sunumu

5. Betül Yalman

Proje Sunumu

6. Ekin Yıldız

Proje Sunumu

Seyahat Bursu 2021’e başvuran herkese teşekkür ediyoruz.

Arkitera Seyahat Bursu’nu kazanan isim And Akman, Onurcan Çakır, 2020 bursiyeri Deniz Oskay ile Arkitera ve Geberit yöneticilerinden oluşan seçici kurul üyelerine yapılacak online sunumların ardından açıklanacak.

Bu seneki format doğrultusunda bursu kazanan kişi, seyahat yasaklarının kalkmasıyla beraber, Avusturya’nın Voralberg eyaletine ve Geberit’in İsviçre Rapperswil-Jona’daki genel merkezine tüm masrafları Arkitera Seyahat Bursu sponsoru Geberit’e ait olmak üzere 3 günlük bir gezi ile ödüllendirilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın