Sevgilisinin altına ada çekti

Rus milyarder Roman Abramovich, sevgilisi Dasha Zhukova için St. Petersburg'daki New Holland adasını çağdaş bir sanat merkezine dönüştürüyor.

Dünyanın en zenginleri arasında yer alan, Chelsea futbol kulübüne yaptığı yatırımlarla dikkat çeken ve şatafatlı hayatıyla her daim gündemde olan Roman Abramovich, şimdi de sanat merkezi yatırımıyla gündemde. Önemli sanat koleksiyonerlerinden olan Abramovich, sevgilisi Dasha Jukova için St. Petersburg’daki New Holland adasını sanat merkezi haline getirecek. Abramovich’in Millhouse LLC yatırım şirketinin bir kolu olan New Holland Development, projeyi üstlenecek. Sanat merkezi için Abramovich, 12 milyar ruble yani yaklaşık 700 milyon lira ayırmış.

Ünlü Hermitage Müzesi’ne 20 dakika yürüme mesafesindeki New Holland adasını, yeniden canlandırma projesi için açılan yarışmayı New York’lu WorkAC kazandı. Firma tarafından planlanan halka açık parkın manzarası ise adayı açık hava amfi tiyatrosuna ve konser salonuna dönüştürecek. Adaya yeni mimari birimler eklemek yerine mevcut tarihi binaların potansiyeli kullanılarak etkinlikler için mümkün olduğu kadar fazla dış alan kullanılacak. Eski depolar restore edilip, daha büyük iç alanlar yaratılacak. Performans ve sergiler havuzun etrafında yer alacak. Abramovich’in adanın çağdaş sanat kopleksine çevrilmesi için 400 milyon dolar harcayacağı belirtiliyor. 2017’de faaliyete geçmesi planlanan sanat adasının 29 bin metrekaresi konut, 5000 metrekaresi butik otel, 9000 metrekaresi sanat galerileri ve müzeler olacak.

Sevgilisinin etkisi
Dünyadaki ilk 200 koleksiyoner arasında yer alan Abramovich’in 43 milyon dolara aldığı Francis Bacon’un Triptik adlı eseri gibi pek çok önemli eserden oluşan sanat koleksiyonunun da burada sergilenmesi düşünülüyor. Öte yandan, Moskova’daki Garage Center for Contemporary Culture’ı kuran Abramovich’in sevgilisi Dasha Zukova’nın, Abramovich’in bu sanat adasının yaratılmasında etkisi olduğu dile getiriliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın