Seul’deki Mücevher Evinin Tasarımı, Kore Zanaatkarlığını ve Doğayı Birleştiriyor

Parisli mimarlık ofisi Jouin Manku, mücevher markası Van Cleef & Arpels'in Seul'deki yeni binasını tasarladı.

Jouin Manku, köklü Fransız mücevher markasıyla önceki işbirliklerinin devamı olarak Van Cleef & Arpels’in Kore’deki yeni binasının mimarisi, iç mekan tasarımı üzerinde çalışmış. Jouin Manku, yeni tasarımında Güney Kore’nin kültürel zenginliğini yansıtan bir tasarım ortaya koymaya çalışmış.

Van Cleef & Arpels’in 748 metrekare büyüklüğe sahip yeni binası, yüzde 35’i yeşillendirilmiş alanıyla 5 kata yayılıyor.

Binanın dış cephesinin tasarımı hakkında düşünürken Jouin Manku, sofra takımlarının yapımında kullanılan geleneksel bir Kore seramiği olan (ve Kore seramiklerinin tarihi bir merkezi olan Yeoju şehrinden türetilen) seladon konusunda uzmanlaşmış bir zanaat atölyesinin becerilerini kullanmış.

Seladonları dökme alüminyumla birleştirerek binayı sarmak için ince, açık bir taşıyıcı oluşturulmuş. Cephe 207 adet “X” şeklinde elemandan oluşuyor. 3.900 benzersiz Yeoju seladon parçası, 3.900 alüminyum parça ve 120 ışık kaynağı ile kaplanmış.

Van Cleef & Arpels’in yeni merkezinin duvarları, Kore’den geleneksel bir el yapımı kağıt olan hanji ile kaplanmış. Üretim süreci, Japon washi kağıdına veya Çin Xuanzhi kağıdına nispeten benzerlik göstermekle beraber önemli bir aşamada farklılık gösteriyor.

İç mekan 634 metrekare hanji kağıdı ile dekore edilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın