Sert Ağaçtan Buluşma Noktası

Tasarım firması IKD, Amerika Birleşik Devletleri'nin sert ağaçtan çapraz lamine ahşap (HCLT) kullanarak yapılan ilk strüktürü "The Conversation Plinth"i, 2017 Exhibit Colombus sergisinde ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Miller Ödülü’nü kazanan The Conversation Plinth, Columbus Indiana’daki ana meydanda konumlandırıldı. Strüktürün tasarımında First Christian Church (Eliel Saarinen), Large Arch (Henry Moore) ve Cleo Rogers Kütüphanesi gibi Colombus’un ikonik imgelerinden ilham alındı. The Conversation Plinth, bu tarihi kentin yenilikçi doğasını yansıtan bir buluşma alanı oluşturuyor.

Proje ile, sert ağaçtan çapraz lamine ahşabın değeri ve faydalarının vurgulanması amaçlanıyor. Gerçekleştirmiş olduğu çalışmaları ile IKD, sert ağaç pazarının geliştirilmesi, orman arazilerinin korunarak ormancılık sektöründeki iş gücünün arttırılması gibi konulara dikkat çekebilmeyi hedefliyor.

Amerika’da ticari fonksiyonlarda kendine yer edinmemiş bir malzeme olan HCLT’nin kullanımında öncülük eden IKD, 2017’de Birleşik Devletler Orman Hizmetleri tarafından Ahşapta İnovasyon Hibesi’ne layık görüldü.

Etiketler

Bir yanıt yazın