Serra, 145 Milyon Dolarlık Yatırımla Hayat Buluyor

Seranit Yapı Grubu, toplam 145 milyon dolarlık yatırımla "Serra" markasını hayata geçirdi.

10 milyon metrekare üretim tesisine sahip olan Serra, teknoloji, kalite ve tasarım konusunda dünya standartlarını zorluyor. Toplamda 500 kişiye iş yaratan Serra, bugüne kadar sunulan en yüksek kalite ve en özgün tasarımları sunuyor. Türkiye’nin yanısıra İtalya ve İspanya’nın yıldız tasarımcılarının imzasını taşıyan Serra markası ile 2012 yılında 4 milyon metrekare ihracat hacmine erişerek yaklaşık 30 milyon dolarlık bir ihracat payına ulaşılması hedefleniyor.

Seranit Yapı Grubu’nun yeni markası Serra, Çırağan Sarayı’nda düzenlenen bir lansmanla tanıtıldı. Sektörün önde gelen isimlerinin katıldığı lansman farklı etkinliklerle gün boyu devam etti. Serra’nın tanıtımına ilişkin toplantıda konuşan Seranit Yapı Grubu Başkanı Hamdi Altunalan “Bir dünya markası yaratmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi. Seranit Yapı Grubu’nun, 20 yılda çok büyük işlere imza attığına dikkat çeken Altunalan, son 10 yılda çalışan sayılarını 5 katlık artışla bin 200’e çıkarttıklarını, aynı dönemde üretim kapasitesinin ise 18 kata yakın artığını belirtti. Altunalan “Sadece 2011 yılında 145 milyon dolarlık yatırımla, kapasitemizi 10 milyon metrekare daha artırarak 18 milyon 500 bin metrekareye çıkardık. 2012 yılında pazar payımız üretimde yüzde 5, cirosu da yüzde 20 seviyesinde olacak. Seranit’in 2012 yılı ihracat hedefimizdeki payı 50 milyon dolar seviyelerinde” diye konuştu.

Altunalan sektöre yönelik değerlendirmelerinde; tasarım kopyalamak yerine Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarına yoğunluk verilmesi gerektiğini ve sektörde teknolojik gelişmelerin takibinin önemini vurguladı. En önemli kaynağın insan olduğunun unutulmaması gerektiğini anlatan Altunalan; yaşlanmış tesislerin yenilenmesine dikkat çekerek, çok üretimden ziyade kaliteli üretimin öneminin altını çizdi.

Türkiye’deki seramik sektörünün yıllık kapasitesinin 360 milyon metrekare olduğunun altını çizen Altunalan’a göre, yurtiçinde kullanılan kapasite miktarı sadece 125 milyon metrekare seviyesinde. Sektörün ihracatının 100 milyon metrekare olduğunu belirten Altunalan “Bu da bir bu kadar kapasitenin atıl kaldığını gösteriyor” dedi.

Seranit Yapı Grubu’nun yeni markası Serra için Hamdi Altunalan, “Serra, bugüne kadar hiç sunulmayanı sunuyor. Türkiye’nin en iyi tasarımcılarının imzasını taşıyan Serra’da tasarımın tartışılmaz liderleri İtalya ve İspanya’dan da yıldız tasarımcıların imzası var. Serra, sahip olduğu büyük ebatları ile tüketicilere daha fazla estetik ve mimari çözümlerde mükemmellik sunuyor. Özetle Serra; tasarım, kalite ve teknolojide dünya standartlarını zorlayan, mükemmelliği yeniden tanımlayan bir marka” diye konuştu.

Seranit’in üretim teknolojileri bakımından Almanya, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Mısır, Malezya gibi granit seramik üretimi yapan pek çok ülkeyi de geride bıraktığının altını çizen Altunalan şunları söyledi: “Türkiye’deki 258 satış noktasının yanısıra, yurtdışında da 65 ülkede 700 farklı satış noktasında bulunuyor. 2012 sonuna dek kapasite artırımı ve fabrika alımları ile 90 milyon Euro yatırım planlıyoruz. 24 milyon metrekare seramik üretim yatırımı ile toplam 45 milyon metrekare kapasiteli üretim kompleksi hayata geçirmeyi planlıyor.”

Herkese Göre Tasarım
Seranit Tasarım ve Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Ece Ceylan Baba ise “Serra sadece seramiği değil, Türkiye’nin yaratıcı değerlerini, sanatsal değerlerini ve fikir eserlerini bir ürüne dönüştürerek bir değer olarak dünya sahnesine koyacak bir marka” dedi. Serra markasında herkesin kendisini bulacağı altı serilik bir ürün gamının bulunduğuna dikkat çeken Ece Ceylan Baba “Minimalist tasarımlardan, renkli çalışmalara, üç boyutlu tasarımlardan düz beyaza kadar herkesin kendisini bulacağı bir ürün gamıyla sahneye çıkıyoruz. Bu çeşitliliği sağlarken dünyada ve Türkiye’de tasarımın en önemli isimleri ile bir araya geldik. Serra pazara girişinden itibaren hergün artan çeşitliliğinin yanı sıra, sunduğu tasarım ve kalite ile kendisini geliştirmeye ve zevk sahibi bireylerin hayatını doldurmaya devam edecek” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın