Serbest El Perspektif Atölyesi

Mimarlar Derneği 1927 tarafından düzenlenen, yürütücülüğünü peyzaj mimarı Sunay Erdem'in üstlendiği Serbest El Perspektif Atölyesi'nin sonuncusu 12 Nisan Cumartesi günü yapılacak.

Son 20 yılda gelişen bilgisayar teknolojisiyle birlikte mimarlıkta kurşun kalem, rapido, cetvel gibi araçların rafa kaldırılmasıyla birlikte serbest el çizimi nerdeyse yok oldu. Oysa son beş yüz yılda dünyada bütün tarihi eserler serbest el ile çizildi. Mimar Sinan’nın bütün eserleri bu el emeğinin sonucu. Kaybolmaya yüz tutan bu değeri genç kuşakta canlandırmak için Mimarlar Derneği 1927 Sernest El Perspektif Atölyesi açtı.

Atölyenin yürütücülüğünü Erdem Mimarlar’ın kurucu ortaklarından Peyzaj Mimarı Sunay Erdem üstlendi. Cumartesi günleri gerçekleşen atölyenin ilkinde teorik bilgiler verilirken, geçen cumartesi ikincisinde pratik uygulama tekniklere geçildi. El çizimlerin teşvik edilmesi amacıyla atölyeye katılanlar, ABD’nin Ohaio kentinde açılan bir uluslararası yarışma üzerinde el becerilerini geliştirecekler. Yarışmanın tamamen serbest el çizimleri ile teslim edilmesi amaçlanıyor. Atölyenin üçüncüsü ve sonunucusu 12 Nisan Cumartesi günü gerçekleşecek.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın