Seramikte yatırımlarına devam edecek

Eczacıbaşı Almanya'da satın aldığı seramik şirketi Engers'in 100. yılını kutladı.

Eczacıbaşı’nın 2005 yılı sonunda satın aldığı, Almanya pazarında faaliyet gösteren seramik kuruluşlarından Engers’in 100. kuruluş yıldönümü, törenle kutlandı. Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, “Banyo ve karo alanında hem yurtiçinde hem yurtdışında yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Almanya’nın Neuwied şehrindeki tarihi Engers Sarayı’nda gerçekleştirilen törende konuşan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Almanya’da yatırımcı olarak bulunmaktan dolayı çok memnun olduklarını belirterek, banyo ve karo alanında hem yurtiçinde hem yurtdışında yatırım yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

Eczacıbaşı, Yapı Ürünleri Grubu’nun, Eczacıbaşı Topluluğu’nun ana iş alanı olduğunu ve tek bir marka ile değil, birden fazla markayla uluslararası seramik pazarında ilk üç gruptan biri olmayı hedeflediklerini ifade etti.

Edindikleri tecrübe ile yatırımlara devam ettiklerini ve 2007 yılında Villeroy & Boch’un karo bölümünün çoğunluk hisselerini, 2008 yılında da banyo mobilyaları alanında uzman bir kuruluş olan Burgbad’ı satın aldıklarını hatırlatan Bülent Eczacıbaşı, bugün Almanya karo pazarında yüzde 12’lik pazar payıyla lider durumda olduklarını kaydetti.

Etiketler

Bir yanıt yazın