Seramik Cephesiyle Farklılaşan Bir Malzeme Mağazası: ARCA Wynwood

Florida'nın Miami kentindeki, canlı sokak sanatı ile tanınan yaratıcı bir yerleşim bölgesi olan Wynwood mahallesinde, göz alıcı yeni bir yapı var. Danimarkalı sanat grubu SUPERFLEX ile işbirliği yapan Esrawe Studio tarafından tasarlanan ARCA'nın yeni malzeme deposu Kasım ayında açıldı.

Binanın kültürel deneyimi tetikleyen, renkli dış cephesinden geçilerek, doğal ve teknolojik malzemelerden oluşan koleksiyona giriş yapılıyor.

Cepheye müdahale etmek için görevlendirilen Danimarkalı sanatçı grubu SUPERFLEX, sanat, bilim ve aktivizmi harmanlayan üç sanatçıdan oluşuyor.

“Like A Force of Nature” ismini taşıyan çalışmada renkli seramik karolar, cepheye Fibonacci matematiksel sayı dizisiyle yerleştirilmiş.

Sanat eseri neredeyse volkanlar veya tsunamiler kadar doğal olan mevcut ekonomik sistemlerinin ezici deneyiminin altını çiziyor.

“Renkli cephesinin aksine, iç mekan odağı malzeme koleksiyonlarına kaydırmak için nötr bir alan olarak tasarlandı,” diyor Hector Esrawe.

ARCA Wynwood, materyallerin doğanın benzersiz işleri olarak sergilendiği, müze düzeyinde bir deneyim olarak tasarlanmış ve ziyaretçiler için ARCA ürünleri ile etkileşimli, duyusal bir deneyim yaşama fırsatı yaratıyor.

Geleneksel perakende satış alanından uzaklaşılan konsept, öğrenmeyi teşvik ediyor, diyalog ve bilgiyi harekete geçiriyor ve dünya çapında mimari, tasarım, sanat ve kültürün neden ve nasıl üretildiğine dair bir anlayış sunuyor. Bu, deneyim ve satın alma kolaylığı için çift amaçlı tasarlanan malzeme sergisi ile gerçekleştiriliyor.

Giriş katında konuklar görsel bir deneyim ile karşılanıyor. ARCA taş ocaklarının videoları – taşın kaynakları, süreçleri ve diğer ilham ya da malzeme yaratma kaynakları – resepsiyonda gösteriliyor.

Çift katlı galeride, dünyanın dört bir yanından gelen büyük mermer plakalar sergileniyor. Sergilenen her bir levha, iç mekan içinde kullanılan bir vincin aşağıya uzanıp müşterinin tam olarak istediği parçayı seçmesine yardımcı olduğu bir sistemle satın alınabiliyor.

İkinci katta ise doğal ahşaptan işlenmiş ahşaba, seramik, karo ve porselene kadar malzemelerin evrimine bir yolculuk sunan odalar bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın