Semavi Dinlerin İbadet Mekanlarını Bir Araya Getiren Abrahamic Family House Tamamlandı

Semavi Dinlerin İbadet Mekanlarını Bir Araya Getiren Abrahamic Family House Tamamlandı

Adjaye Associates, semavi dinlerin ibadet mekanlarını bir araya getiren Abrahamic Family House’u tamamladı.

Adjaye Associates, Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan Abrahamic Family House projesini tamamladı. Merkez, üç ayrı ibadethaneyi kapsıyor: bir cami, bir kilise ve bir sinagog ile birlikte toplanma ve diyalog alanları. Tüm bu yapılar “farklı inançlar, milliyetler ve kültürlerin barış içinde yaşaması, birbirinin değerlerini beslemesi” anlayışıyla, seküler bir ziyaretçi alanında konumlanıyor.

Projenin formu, üç inanç arasındaki benzerlikler üzerine yapılan bir çalışmayı referans alıyor. Ortaya çıkan şema, tasarım ekibinin “net bir geometriye sahip güçlü formlar” olarak adlandırdığı, bir kaide üzerine oturan üç küpten oluşuyor.

6.500 metrekarelik kompleksi keşfetmek için günlük rehberli turlar planlanıyor. Tur rehberleri, ziyaretçilere her inancın belirli ibadetleri ve gelenekleri için seçilen belirli tasarım özelliklerini gösterecek. İbadet alanlarının her biri 30x30x30 metre ölçülerinde küp şeklinde. Boyutlar, üç evi hacim olarak eşit hale getirerek alan içinde görsel bir uyum yaratılırken, belirli tasarım kararları her bir hacmin mimari ifadesini farklılaştırıyor.

“Bir mimar olarak, hiyerarşik farklılık kavramını ortadan kaldırmaya başlayan, evrenselliği ve bütünselliği temsil eden bir yapı yaratmak, insan yaşamının zenginliğini arttırmak istiyorum.”
David Adjaye

Her küp, farklı yöne doğru bakarken sıra sıra sütunları ve tonoz motifleri ile tutarlı bir silüet ve aralarında ortak bir dil oluşuturulmuş. Topluluğun merkezinde, ekip tarafından “topluluk, bağlantı ve nezaketin birleştiği güvenli bir alan” olarak hayal edilen bir halk bahçesi bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın