SelgasCano’nun Louisiana Pavyonu Kenya’da Okul Olarak Kullanılacak

SelgasCano'nun Kopenhag'da tasarladığı yaz pavyonu Kenya'da eski bir okulun yeni binası olarak kullanılacak.

İspanyol mimarlık ofisi SelgasCano ve New Yorklu genç ekip Helloeverything tarafından Kopenhag Sanat Müzesi için tasarlanan pavyon, Nairobi’de bir gecekondu mahallesinde 600 öğrenciye okul olmaya hazırlanıyor.

Afrika’nın en büyük gecekondu mahallelerinden biri olan Kibera’da hurdaya dönüşmüş bir okulun yerine kullanılmak üzere pavyonun taşınması projesi, Kopenhag’da Louisiana Modern Sanatlar Müzesi, SelgasCano, genç ekip Helloeverything, Kenyalı mimar AbdulFatah Adam, mimari fotoğrafçı Iwan Baan ve Londra yaratıcı atölyesi Second Home iş birliğinde yürütülüyor.

Iwan Baan, Kibera’ya yaptığı bir ziyarette Kibera Hamlets School’u ziyaret edip oradaki zor şartları görünce SelgasCano ile iletişime geçmiş. Bunun üzerine ekip, Kopenhag’da müzenin bahçesi için bir yaz pavyonu olarak tasarladıkları yerleştirmeyi Kenya’ya taşımayı düşünmüş.

Yaklaşık 25.000 Pound maliyeti olan, oldukça sağlam malzemelerle inşa edilen 150 metrekarelik pavyon, anaokulu ve ilköğretim öğrencileri için sınıflar, ofis alanı, tuvalet ve yemekhane bulunduracak. Şeffaf bir çatının altında kümelenmiş, iki katlı kulübe benzeri yapılar, aynı zamanda oditoryum işlevi görebilen geniş bir ahşap merdivenle birbirine bağlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın