SelgasCano Tarafından Tasarlanan Design District Canteen Kullanıma Açıldı

SelgasCano, şeffaf, sarı renkli yemek pazarıyla gıda pazarıyla Londra'nın tasarım bölgesini canlandırıyor.

Bir yemek pazarı olarak hizmet veren şeffaf yapı, Greenwich Yarımadası’nın ana yaya girişinde yer almakta, yerel halkı ve ziyaretçileri canlı sarı renk tonunun hakim olduğu ışık dolu ve kubbe benzeri iç mekanına davet ediyor.

Design District Canteen hafif metal bir strüktür, şeffaf bir ETFE membran kabuk ve polikarbonat panellerden oluşuyor. Bu katmanlar tezgahların yerleştirildiği merkezi bir omurga ve üst katta bulunan bir oturma alanını kaplıyor.

Yapının tasarımcıları “Bu omurga pazarın kendisi. Tezgahlar, omurganın her iki yanında zemin seviyesinde sergilenirken, hemen üstünde ağaç saçaklarının altında bir oturma alanı yer alıyor,” diyerek yapıyı detaylandırıyor.

Ayrıca, Design District Canteen’in omurga görevi gören çekirdeği, pazarı ve ETFE zarını aydınlatan büyük bir lamba görevi gören yarı saydam aydınlatma elemanlarına sahip. Bu da tüm yapının geceleri parlamasın sağlayarak onu mahallede bir odak noktası haline getiriyor.

Tasarım ekibi, ana giriş kapılarını pazarın zıt uçlarına yerleştirirken yan cephelerden de erişim sağlamış.

Ayrıca, güvenlik ve vandalizmi engellemek amacıyla, zemin kat cephesinde açılıp kapanabilen polikarbonat paneller kullanılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın