Selanik ve İzmir 1880-1912 Bölgesel Merkezler Küresel Liman Kentleri

2021 yılında, sergi ve panel etkinliği olarak düzenlenen, "Selanik-İzmir 1880-1912 Bölgesel Merkezler Küresel Liman Kentleri", kitap olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi tarafından Türkçe, İngilizce ve Yunanca dillerinde yayımlandı.

Kitabın tanıtım metni:

Selanik-İzmir

1880-1912 Bölgesel Merkezler Küresel Liman Kentleri

İzmir ve Selanik, hem iç bölgelerine, hem imparatorluk merkezine, hem de dış dünyaya farklı şekillerde ve derecelerde bağlıdır. Bu bağ, sürekli değişim halindedir. Peki kendi aralarında bağlılar mıydı ya da ne derece bağlıydılar?

Smyrna and Salonica are connected to their hinterlands, to the imperial center, and to the outside world in different ways and degrees. These bonds are in a constant state of change. Was there also a mutual connection between these two cities?

Η Σμύρνη και η Θεσσαλονίκη συνδέονται τόσο με την ενδοχώρα τους όσο και με το κέντρο της αυτοκρατορίας, αλλά και με το εξωτερικό, με διαφορετικούς τρόπους και σε διαφορετικό βαθμό. Η σχέση αυτή βρίσκεται σε συνεχή διαφοροποίηση. Τίθεται το ερώτημα αν η Σμύρνη και η Θεσσαλονίκη συνδέονταν μεταξύ τους και, αν ναι, σε ποιο βαθμό;

Dr. Dilek Akyalçın Kaya

Δρ. Ντιλέκ Ακγιαλτσίν Καγιά

Online ulaşmak için:
www.izmeda.org

Etiketler

Bir yanıt yazın