Selami Öztürk: Zaten sabıkan var senin

Kadıköy Meydanı'nı yapılaşmaya açan, tarihi Haydarpaşa Garı'nı otele çeviren imar planına itiraz için bugün son gün.

Atatürk heykelinin kaldırılacağı tartışması ile gündeme gelen plana ilişkin İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın açıklamalarına tepki gösteren Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, “20 yıllık belediye başkanı planı okuyamıyor diyor. Plandan çok iyi anlayan insanlarla çalışıyorum. Neden anıtın olduğu alanı ‘fuar alanı’ olarak işaretlediler onun yanıtını arıyorum. Bostancı Gösteri Merkezi de aynı onların dediği tipte bir bina. Çadırı getirip oraya koyduğunuzda anıt falan kalmaz” dedi.

Selami Öztürk, planda “bodrumsuz, sökülüp takılabilir fuar alanı” ibaresinin yer aldığına dikkat çekerek İSKİ binasının yanındaki otopark alanı dururken anıtın olduğu meydanın, fuar alanı ilan edilmesini eleştirdi. Topbaş’ın açıklamalarına değinen Öztürk, “Zaten sabıkan var senin bu konuda, saygı duruşunda bulunulmasına engel oluyorsun” dedi. Öztürk Göztepe Parkı plana dini tesis alanı olarak işlenirken de İBB’nin aynı tavrı takındığını belirterek “Anıt dediğin tören alanında olur. Anıtı tören alanı dışında değerlendirebilir misiniz? Ben anıta dokunmayacağım diyorsun. Tören alanını kaldırıyorsun. Bunlar Göztepe’de aynısını yaptılar. Biz teklifimizi verdik yine bildiklerini yaptılar” diye konuştu.

Öztürk, “Haydarpaşa’yı otel, arkasındaki 300 bin metrekareyi ticaret alanı yapıyorlar. Bunları tartışmamak için özellikle anıtın üzerine yoğunlaşmaya çalışıyorlar. Anıt bir vakadır ama diğer tarafı kaçırmaya çalışıyorlar” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın