Sel ve Sazlıklar Dikkate Alınarak Tasarlanan Bir Japon Evi

Ushijima Architects, 'U-House In Irie'yi, çevresinde gelecekte meydana gelebilecek değişikliklere dayanabilecek iki katlı bir konut olarak geliştirdi.

Proje, Japonya’nın Maibara şehrinde, önce pirinç tarlası ve daha sonra ise yerleşim alanı olarak kullanılmak üzere araziye dönüştürülen eski bir gölün bulunduğu yerde konumlanıyor.

Japon mimarlık stüdyosu, sel geçmişi olan ve küresel ısınmanın gelecekte bölgeyi nasıl etkileyeceği belirsiz olan bir arazi üzerinde “çevresi değişirken tekne gibi yüzmeye devam edecek” bir yapı inşa etti.

Ushijima Architects, projenin tasarımı sırasında seller ve çevresindeki arazide yetişen sazlıklardan oluşan iki ana unsura odaklanmış. Ev, bir piloti ve sakinlerin bitkilerini yetiştirebilecekleri açık, aydınlık bir alandan oluşan zemin kat ile iki katlı olarak inşa edilmiş.

Üst kat, oturma-yemek-mutfak alanı, yatak odası ve banyo dahil olmak üzere evin tüm ana alanlarını içeriyor.

Üst seviyenin tamamı, gelecekte yapıyı olası bir sel hasarından koruyacak çapraz ve dikey ahşap ayaklar üzerinde yükseltilmiş.

Zemin katın açıklığının aksine, bu kat daha kapalı ve sakinleri için daha sıcak bir atmosfer yaratıyor.

Japon mimarlar projede bölgeye özgü sedir ve selvi olmak üzere iki ana malzemeyi birleştirmiş.

Mimarlara göre, zemin seviyesi evin manzaraya karışmasına izin verirken, kömürleşmiş ahşap dış cepheyle kaplı üst kat, arazinin sazlıkları etrafında büyüse bile görünmeye devam edecek.

Etiketler

Bir cevap yazın