Sektöre Usta Yetiştiren Bir Proje: Kadın Ustalar Projesi

Kamu desteği olmadan, özel sektör işbirliğiyle kadınların iş sahibi olmasına aracı olan “Kadın Ustalar Projesi”, kadınlara 44 iş kolunda ücretsiz eğitim veriyor. Kadın ustaların inşaat sektöründe de daha çok yer alması projenin amaçları arasında.

Kadın istihdamını arttırmayı ve özellikle ihtiyaç sahibi her yaştan kadının ayakları üzerinde durabilmesini hedefleyen “Kadın Ustalar Hareketi” yol almaya devam ediyor. Proje şu an 44 iş kolunda devam ediyor. Projeye katılan kadınların tüm eğitim masrafları “kadinustalar.com” öncülüğünde sponsor firmalar tarafından karşılanıyor. Seçilen iş kollarıyla ilgili eğitimlerin konunun uzmanları tarafından verildiği projede şu ana kadar 26980 kadının eğitimi tamamladı.

Eğitimlerini tamamlayan kadınlar dilerlerse özel sektörde işe girebiliyor, dilerlerse de kadinustalar.com mobil aplikasyonları ile bulundukları şehirde ustalıkları ile ilgili gelen taleplere karşılık hizmet vererek gelir elde edebiliyorlar. Tamamen ücretsiz olarak sunulan hizmet platformunda, hizmet talep edenler ile hizmet veren kadın ustalar dilerlerse mesajlaşarak işin detaylarını görüşebiliyorlar.

Proje kapsamında kadınlara mesleki yeterlilik, iş güvenliği, tıbbi eğitimler, sektörel yenilikler, temsil, satış, pazarlama ve sosyal medyanın ticari kullanımları konularında eğitimler veriliyor.

Projeyle ilgili daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın