Sektör toplantılarının ilki ‘Kentsellik’le başladı

"Urbanite Kartal" toplantılarının ilki 4 Eylül Salı günü EA İnşaat'ın ev sahipliğinde yapıldı.

Arkitera Mimarlık Merkezi’nin 10-11 Nisan 2013 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde dördüncü kez düzenleyeceği ArkiPARC Gayrimenkul Buluşması’nın ön etkinliklerinden biri olan “Urbanite Kartal” toplantılarının ilki 4 Eylül Salı günü EA İnşaat’ın ev sahipliğinde yapıldı. “Kalite” ve “Urban” kelimelerinin bağlanmasıyla oluşan “Urbanite (kentsellik)” kavramı başlığı altında kentsel kalitenin tartışıldığı toplantıda Kartal’da geliştirme yapan firmalar, yerel yönetimler ve tasarımcılar bir araya gelerek “Daha nitelikli bir kentsel çevre için neler yapılabilir?” sorusunun cevabını aradı.

Toplantıda konuşan EA Gayrimenkul’den Hakan Gümüş, Kartal’ın mevcut kentsel konumuna dikkati çekerek toplumun Bostancı Köprüsü’nden sonrasına geçmek istemediğine, dolayısıyla Kartal’ı çekici kılmak için iyi projelerin tek başlarına yeterli olmayacağına vurgu yaparak “Çevresel kalite sadece yapısal kaliteyi arttırmak ile sağlanmaz” dedi. Kartal’ın bir çekim merkezi haline gelebilmesi, yine yatırımların prim yapabilmesi için de kentsel kalitenin artırımının gerekliliğine vurgu yaptı.

Toplantıda söz alan katılımcıların üzerinde uzlaştığı konulardan biri ise, Kartal’ın, özellikle E-5 aksı üzerindeki Adalet Sarayı, metro istasyonu gibi yatırımlardan büyük oranda etkileneceği, bölgenin öncelikle ofis, ardından gelecek konut yatırımları ile gelişeceği yönünde oldu.

Etiketler

Bir yanıt yazın