Şehrin Üzerindeki Renkler

Saint-Urbain bloğunun da bitişiyle birlikte Strasbourg’daki kentsel gelişim bölgesi olan Étoile artık tamamlandı.

Saint-Urbain mezarlığı ile Parc de l’Étoile arasında yer alan, bir tarafı geniş Jean Jaurès Bulvarı diğer tarafı E52 karayolu ile sınırlanan, LAN (Local Architecture Network) tarafından tasarlanan bu yeni mahalle, Neudorf’un tekdüze manzarasında renkli bir ada olarak ön plana çıkıyor.

Bu bloktaki sekiz bina, 178 konut birimi, bir otel, ofisler ve ticari alandan oluşan 21.500 m²’den fazla karma gayrimenkul programına şekil vererek yeni Avrupai metropol algısını somutlaştırıyor. Saint-Urbain büyüklüğü ve tutku dolu yaklaşımıyla, günümüzde şekillenmekte olan ekolojik, demokratik ve canlı şehir konseptinin yeni bir parçası.

Kütlelerle yapılan ince ve zekice hizalamalar ile ortaya çıkan girinti çıkıntı oyunları Rue de la Vienne’e hayat katıyor. Ticari alanın geçirgen-yürünebilir tasarımı, kentsel yaşama özgü faaliyetlerin ortaya çıkmasına olanak sağlıyor: cadde dükkanlara doğru uzanıyor, teraslar hacimler arasına yerleştiriliyor ve gündelik aktiviteler dokular arasındaki boşluklarda konumlandırılıyor. Üst kotlarda hem ofisler hem de konutlar, Parc de l’Étoile’nin manzarasına doğru uzanıyor.

Binaların zemin kotlarında kullanılan iki kat yükseklikteki saydam elemanlar ile oluşturulan transparanlık, geçirgenlik olgusunu güçlendirmek amacıyla yapılmış. Ortada oluşturulan revaklı, iç ve dış arasındaki bu geçiş alanları, Saint-Urbain bloğu sakinleri için ek bir alan sunuyor.

Saint-Urbain – Strasbourg – LAN (Local Architecture Network)

Etiketler

Bir yanıt yazın